Rozladěným fanouškům Komety se tento argument nelíbí. „Teď může Kometa říct – naši fans u vás měli víc jak dvojnásobné vstupné oproti zbytku stadionu. V tom případě máte lístek v Brně ne za 450 korun, ale za tisícovku," napsal Ondřej Floryk na facebookové stránce fanouškovského sdružení Modrobílí. Východočeši v Brně zaplatí 450 korun, stejně jako domácí.

„Tento systém cenotvorby vstupenek pro hosty používáme již druhou sezonu, tzn. nejedná se o novinku, kterou bychom zavedli kvůli fanouškům Brna. Konkrétní cena pro fanoušky Brna byla stanovena podle ceny, za kterou si mohou koupit vstupenky v Brně naši fanoušci. Samozřejmě máme s těmito zápasy i zvýšené náklady vzhledem k počtu fanoušků a na základě našich zkušeností, ale prvotní byla naše snaha vytvořit stejné cenové podmínky pro naše fanoušky," prohlásil marketingový ředitel Mountfieldu Petr Picka.

Čtěte také: Kometa půjde do další bitvy, prověří ji "Bedýnka"

V domácích zápasech žene Hradec Králové 6890 diváků. Fortuna Arena je pro první dva semifinálové duely na sezení vyprodaná.

V pondělí odpoledne zbývalo 550 vstupenek na stání pro domácí fanoušky. „Brněnským příznivcům jsme pak dali dvě stě lístků a sami si ho distribuují mezi sebou, prodej řídí fanklub. Takto zní dohoda obou klubů," řekl Picka.

Vstupenky na sezení brněnští fanoušci mohli zakoupit pouze na pokladnách Fortuna Areny, ne přes distribuční síť. Do sektoru na stání je kupují na webu sdružení Modrobílí a Fanklubu Komety, kde zbývalo v pondělí pouze 51 lístků v sekci bez hromadného výjezdu.

Přečtěte si: Nápor na fanshopy. Lidi lákají puky, dresy i šály