Bývalí spoluhráči z Québeku Sakic se Sundinem byli v červnu vybráni při první možné příležitosti, Oates musel čekat pět a Bure šest let.
"Jsme rádi, že do Síně slávy můžeme přivítat tyto čtyři hokejové legendy. Jejich příspěvky k rozvoji hokeje jsou všeobecně známé a jejich volba do Síně slávy jednoznačně zasloužená," uvedl člen komise pro výběr členů Jim Gregory.

Sakic v NHL nastupoval výhradně za Québec a poté jeho nástupce Colorado a tým vedl 16 let jako kapitán. "Při přesunu jsme nečekali, že to tak dobře dopadne, ale měli jsme skvělý mladý tým se zřejmě nejlepším brankářem všech dob Patrickem Royem," uvedl při přebírání pamětního prstenu Sakic, který v letech 1996 a 2001 s Avalanche vyhrál Stanley Cup. V roce 2002 přidal olympijské zlato a na kontě má i titul mistra světa.

Bure hrál v dresu Vancouveru, Floridy a New Yorku Rangers a díky rychlosti si vysloužil přezdívku "Ruská raketa". Hned pětkrát překonal v NHL hranici 50 branek a dvakrát za sebou zaznamenal sezonu se 60 zásahy. "Je obrovská čest tu být. Nikdy by se to nestalo bez Pata Quinna, mého prvního kouče. Byl pro mě jako otec," děkoval devětašedesátiletému kouči.

Sundin přišel do NHL v sezoně 1990/1991 jako první evropská jednička draftu v historii soutěže a proslavil se jako dlouholetý kapitán Toronta. "Asi musíte být součástí tohoto klubu, abyste pochopili, jak je důležitý pro celé město. Celé pro něj dýchá," liboval si ve svém "zaslíbeném" městě Sundin.

Oates v NHL strávil jako hráč 19 sezon a nastupoval za Detroit, St. Louis, Boston, Washington, Philadelphii, Anaheim a Edmonton.