Co se stalo? Zpět popořadě.

Ruský celek posílený posledním vítězstvím (stav série je nyní 2:2) měl odletět z české metropole dnes již v devět hodin ráno, zatímco Lvi měli odlet ve svém harmonogramu naplánovaný až na 14:30.

Metallurg ale kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám v Rusku neodletěl; v Praze sice panovalo přívětivé počasí s teplotami okolo 20 stupňů a stejně to vypadalo i před týdnem na startu finálové série v Magnitogorsku, jenže dnes bylo ve městě s proslulou ocelárnou vše jinak - sněžilo a teploměr klesl až k -5 °C.

Kovář a spol. získali nakonec mezeru v odletovém plánu letiště až po Lvech.

Pražané se tak vznesli do nebe v plánovaném čase a s několika minutami k dobru před očekávaným příletem dosedlo jejich letadlo na plochu letiště v Magnitogorsku. A tam to přišlo. Následovala prodlení, která byla hodně podivná i samotným pilotům.

Místo rychlého přemístění na hotel uvízl celý tým v letadle, kde nejprve čekal na přistavení schůdků, poté ještě na autobus, vše dohromady tři čtvrtě hodiny.

Každá hodina je dobrá

Mohl přitom sledovat přílet letadla s ruským týmem, u něhož proběhlo vše hladce. Sportovní ředitel klubu Rašid Chabibulin neskrýval rozladění a stihl několik emotivních telefonátů, zbytek výpravy se snažil brát vše spíše s nadhledem a ironickými úsměvy.

"Pořádně nevím, co se tam stalo, protože jsme odlétali dříve než Magnitogorsk, přiletěli jsme dřív, ale oni byli odbavení dříve. To je samozřejmě k smíchu," řekl kapitán týmu Jiří Novotný. Přesto připustil, že šlo o určitou komplikaci. "Protože každá hodina je dobrá a sedět zbytečně hodinu v letadle, to není nic příjemného," uvedl Novotný.

Byl to záměr, nebo ne? "Na to je třeba se zeptat pana Keenana," doplnil s úsměvem útočník Michal Birner v narážce na kanadského kouče soupeře, jenž si po posledním utkání v Praze stěžoval na zadáka Martina Ševce.

Dokonce pro něho požadoval disciplinární trest za to, že vyvolal srážkou se Sergejem Mozjakinem po skončení zápasu bitku.

I proto musel Ševc hned v letištní hale čelit zájmu televizního štábu KHL. "Byla to jen taková sranda, rozhodně nešlo o žádný úmysl," zopakoval Ševc ujištění, které po utkání nabídl už českým médiím. "Ale čím více to bude vyhecovanější, tím lépe, mám takové zápasy rád," dodal Ševc.