"Myslím, že jsme v sezoně něco dokázali. Paradoxně nám možná ten systém, který je poměrně spravedlivý pro prvoligové týmy, uškodil. V play off jsme měli takovou fazónu a na systém čtyř vítězství jsme byli tak nastavení, že by nám to letos pomohlo. Ale nebudeme se na to vymlouvat," řekl Hylák novinářům po páteční výhře 2:1 v prodloužení nad Litvínovem, která už k udržení šance na postup nestačila.

Připustil, že sezona pro něj byla hodně vyčerpávající. "Je to hrozná škoda. Když se nad tím člověk zamyslí, možná to vypadá jednoduše, ale dostat se do baráže stojí x měsíců dřiny. Systém základní část, play off první ligy a pak ještě baráž na 12 kol je hodně vyčerpávající, co se týče psychických a fyzických sil," uvedl dvaatřicetiletý gólman.

Slávisté měli baráž dobře rozehranou a dokonce byli chvíli na postupovém druhém místě. Hodně mrzet je mohou domácí zápasy s Litvínovem a Karlovými Vary, v nichž neudrželi vedení po druhé třetině.

Kde byla další chyba? "Není to jen tohle. S Litvínovem jsme ztratili vedení 3:0, ale nemůžeme se položit jedním zápasem. Možná ještě větší aspekt je, že v druhé polovině baráže jsme až na domácí zápas s Jihlavou nedali v normální hrací době víc než jeden gól. To se prostě proti takovým soupeřům prakticky nedá vyhrávat," podotkl Hylák.

"První polovinu baráže jsme měli dobrou, získali jsme většinu bodů. Pak se možná projevila únava, celková střelecká nemohoucnost a definitivně rozhodující moment byl minulý zápas v Jihlavě, který se nám vyloženě nepovedl," mínil gólman.

Ve Slavii mu končí smlouva a není jisté, zda bude v Edenu pokračovat. Bez ohledu na to je ale přesvědčen, že v příští sezoně budou Pražané lépe připraveni.

"Minulou sezonu se spadlo, hodně lidí odešlo a bylo to tady lepené. Když se podíváte na soupisku v srpnu a teď, je tam hodně změn. Vedení určitě ví, že lepší varianta je do toho s jádrem týmu nastoupit už do léta. Byl bych velice rád, kdyby tu jádro zůstalo a doplnilo se. Myslím, že ta šance v budoucí sezoně opravdu je," uvedl Hylák.