"Dneska nám to od začátku sedlo, měli jsme pohyb a vydrželi jsme to celé utkání. Doufejme, že u toho vydržíme a budeme takto hrát i nadále a konečně se odrazíme ode dna. Nemůžeme se už na nic šetřit. Výkon byl úplně jiný než předchozí zápasy. Chceme u tohoto výkonu vydržet," řekl děčínský rodák.

Pro Litvínov to byla teprve třetí výhra za tři body v sezóně, ta druhá se datuje na 16. října a ta první je ještě více vousatá, přišla totiž hned v 1. kole proti Zlínu, kdy domácí zvítězili 4:0, ale od poloviny utkání to tehdy nebyl vůbec oslnivý výkon a dal tak základ dalším bídným zápasům. "Je to teprve třetí tříbodová výhra, to je hrozné, k tomu nemám slov," kroutil smutně hlavou litvínovský tvrďák Trávníček.

Určitým aspektem znovuzrození hráčů je patrně i příchod kouče Miloslava Hořavy, který po zisku titulu z vlastní vůle na střídačce skončil, k týmu se však nyní připojil jako konzultant. A všichni si jeho příchod ihned pochvalují. "Má nadhled, odstup od týmu. Řekl, jak to vidí zvenku a spíše nám radil, co by mohlo fungovat. Všichni v týmu jsou rádi, že je zpátky a všichni věříme, že se nám i s jeho pomocí bude opět dařit," řekl Trávníček.

Pro Litvínov to mohlo být ještě poklidnější utkání. Když však ve 25. minutě propálil obránce Jiří Gula gólmana Ostravanů Daniela Dolejše, sudí branku za ne úplně jasných okolností neuznali. Přitom diváci i hráči se dlouhé vteřiny radovali a nic nenasvědčovalo tomu, že by branka na 3:0 neměla platit.

"Jeden rozhodčí mi řekl, že to neviděl. A druhý, že se všichni čtyři shodli, že byl někdo v brankovišti. Bylo to zvláštní; nejprve je to jasná branka, poté se kolem něho sesypou Vítkovičtí a najednou branka neplatila, nepochopil jsem to," dodal závěrem Trávníček.