"Jsem určitě zklamaný, protože si myslím, že v obranném pásmu děláme pořád ty samé chyby, bavíme se o tom, ale nedokážeme se jich vyvarovat. A Kanada ty chyby trestala," poznamenal Sobotka.

Chyby byly tentokrát o to citelnější, že přišly proti největším hvězdám současného hokeje. "Jsou to hráči, kteří jsou každý rok v první desítce kanadského bodování NHL; umí si to nahrát a umí i zakončit," ocenil kvality vyslanců kolébky hokeje sedmadvacetiletý forvard.

Dlouho se přitom zdálo, že český výběr dokáže velké síle Kanady čelit. "První dvě třetiny jsme Kanadu i přehrávali, vytvořili jsme si šance a byly tam i takové šance, které měly skončit v bráně. Ale gólman je zázračně chytil. Za stavu 2:2 jsme mohli dát my ten vedoucí gól, ale dala ho bohužel Kanada. A pak dala i čtvrtý," připomněl Sobotka.

Společně se spoluhráči musel opět dotahovat náskok soupeře. "Bere to síly," konstatoval.

Opakovala se situace z duelu se Švédskem (bod za porážku v nájezdech) a Lotyšskem (4:2).

Je to velká nepříjemnost? Prý ne. "Spíše se musíme zaměřit na to obranné pásmo, kde děláme chyby a zbytečně tam lítáme," dodal Sobotka, jenž se zapsal do střelecké listiny jako autor třetí české trefy.