Kudroč byl na nosítkách při vědomí a před koncem zápasu odjel na podrobnější vyšetření.

"Při odchodu ze hřiště utrpěl náhlý kolaps se ztrátou vědomí. Spontánně se z něj probral a odjel na komplexní vyšetření. Byl odvezený záchrannou službou," řekl lékař plzeňského týmu Martin Blažek, podle něhož je brzy na diagnózu. "V současné chvíli probíhá diagnostika. Při odjezdu do nemocnice byl ale plně stabilizovaný, probraný a komunikoval. Subjektivně neměl žádné větší potíže."

Podle kouče Indiánů Michala Straky se Kudroč necítil dobře už v průběhu druhé třetiny. "Nebylo to samozřejmě nic hezkého a veselého. Posadili jsme ho už ve druhé třetině, protože se necítil dobře, a pak se stalo tohle. Snažili jsme se soustředit na hokej, ale možná jsme to trošku v hlavách měli. Nemyslím si ale, že nás to nějak ovlivnilo. Myslím, že ho odvezli na Vinohrady," podotkl.

Otřes mozku v Omsku

Pro Kudroče to byl už druhý nepříjemný kolaps v kariéře. V srpnu 2014 v době působení v Omsku ho v duelu o Pohár prezidenta Kazachstánu v Astaně proti Nižněkamsku tvrdě atakoval Jaroslav Alševskij. Kudroč sice dohrál střídání, ale pak zamířil do kabiny a zkolaboval.

Následně se 201 centimetrů měřící zadák celou minulou sezonu zotavoval z těžkého otřesu mozku. Loni v červenci podepsal kontrakt v KHL s Novokuzněckem, ale v polovině srpna se dohodl na jeho rozvázání. V polovině prosince zamířil na zkoušku do Plzně, kde získal smlouvu.

Podle Blažka by neměly mít dnešní potíže s tehdejšími souvislost. "Vím, že utrpěl před dvěma lety otřes mozku. Myslím, že po těch dvou letech by to s tím nemělo souviset. Je to poměrně dost dlouhá doba, aby se teď něco projevilo," navázal Blažek.

Strašidelný pohled

Ani nezaznamenal, že by Kudroč dnes či za poslední dobu prodělal nějaké zranění, které by se mohlo projevit kolapsem. "Během včerejšího zápasu, tréninku nebo dnešního zápasu jsme si nevšimli, že by tam byl nějaký úraz hlavy nebo velký hit, který by to mohl vyvolat. Prozatím vůbec netušíme, co to mohlo vyvolat. Během noci budeme chytřejší, ráno bychom vám asi dokázali poskytnout více informací," dodal Blažek.

Plzeňští hráči se přes kolaps svého spoluhráče museli dál soustředit na zápas, v kterém snížili z 0:4 na 3:4, ale na vyrovnání nedosáhli. "Bylo to strašidelné, když se takový velký chlap skácí. Vůbec nevím, co s ním je. Doufám, že bude v pořádku," řekl brankář Patrik Polívka, který ve 32. minutě nahradil jedničku Plzně Matěje Machovského.

"Vůbec nevím, co se stalo. Procházel jsem jako poslední z ledu a byla tam skrumáž lidí a hned jsem šel do kabiny. Jen doufám, že to bude všechno v pořádku," podotkl útočník Dominik Kubalík. "Báli jsme se, nevěděli jsme, co se stalo. Upadl při odchodu do kabiny na zem. Snad bude v pořádku. Hokej je jenom hra, jeho zdraví je přednější," dodal americký útočník Ryan Hollweg.