Hlavně díky skvělému mančaftu, který fungoval jako jeden muž, se Kometa propracovala až do finále. Co se stříbrnými bojovníky bude? Velká část letošního mužstva zůstane pohromadě.

Kádr jistě jen opouští zadák Jiří Vašíček. Zkušený bojovník, který přišel v zimě ze Slavie, nepřímo potvrdil, že příští sezonu odstartuje v Pardubicích. „Slavie mě nechtěla, v Brně to bylo super. Ale mám taky rodinu a nerozhoduje se jenom za sebe. Musím dát na svoje nejbližší a hrát hokej tam, kde to mám blíž domů,“ vysvětlil Vašíček. Toho v následující sezoně čeká obhajoba titulu, jehož oslavy sledoval z druhé strany. „Obhajovat je těžké. Už jsme to jednou zažil a nepodařilo se mi to. Co k tomu říct? Můžu až prvního května,“ nechtěl nic rozvádět.

Kometa se může spolehnout na služby slovenského lídra Róberta Petrovického, který týmu v závěrečných duelech kvůli otřesu mozku hodně chyběl. „Nevím, jestli to můžu říct oficiálně, ale zůstávám tady v Brně. Cítím se ve městě velmi dobře. Vzájemně se respektujeme, nic mě tu nechybí a máme výborné fanoušky,“ rozplýval se.

Po zápase stál v civilu mezi novináři a nebránil se dojetí. „Každý den jsem se těšil na ranní kafe na stadion. Užíváte si tu partii, pohodu, pak se jde na trénink mnohem líp,“ rozkrýval ojedinělou atmosféru okolo týmu. „Myslím, že už toho mám docela hodně za sebou. Ale můžu na rovinu říct, že jsem v lepším týmu nikdy nehrál,“ povídal Petrovický.

V Brně možná zůstane i nejproduktivnější útočník play off Tomáš Divíšek. „Uvidíme. Je hrozně brzo. Vím, že má hodně lidí podepsáno. Udržet tuhle partu by bylo hodně hezké,“ zasnil se.

Smlouvu na další sezonu má také gólman Jiří Trvaj, i když včera o budoucnosti mluvit nechtěl. „Nevím, jak vše bude vypadat. Určitě si půjdeme s klukama sednout. Popijeme a popovídáme si,“ hlásil.

Fandové Komety mohou kompletní stříbrnou partu vidět ještě dnes. V půl šesté večer na setkání na náměstí Svobody.  

ČTĚTE TAKÉ: Opora Komety Tomáš Divíšek: Večer před zápasy jsme chodili na pivo