V případě postupu do čtvrtfinále se jediný český tým, který dokázal postoupit ze základních skupin, střetne s vítězem švédsko-finského souboje Skelleftea - JYP Jyväskylä.

Sparta musela počítat s těžším losem - postoupila do play off z prvního místa ze skupiny G, ale protože získala jen 12 bodů, byla zařazena do druhého koše společně s pěti týmy z druhých míst a dalšími dvěma celky, které nasbíraly nejméně bodů.

Aktuálně pátý tým švédské ligy Linköping, který stejně jako Sparta v domácí soutěži v minulé sezoně skončil v play off v semifinále, se v základní skupině F utkal i s Pardubicemi a dvakrát je porazil.

"Ze soupeřů, které jsme mohli dostat, si můžete těžko vybírat. Vesměs jsou to kvalitní evropská mužstva, která patří k nejlepším ve svých ligách," uvedl sportovní manažer Patrik Martinec na webu Sparty.

Holešovický tým se nyní chce věnovat hlavně domácí extralize. "Na soupeře a jeho hru je potřeba se dobře připravit, ale na to budeme mít dostatek času. Podařilo se nám splnit cíl postupem ze základní skupiny, ale to není poslední krok. Chceme postoupit dál a víme, že pokud odvedeme stoprocentní výkon v obou zápasech, máme šanci se dostat mezi osm nejlepších týmů Evropy," prohlásil Martinec.

Kvůli účasti Sparty v osmifinále Ligy mistrů se změnil termín extraligového zápasu Pražanů v 19. kole s Kometou Brno, který se měl hrát ve středu 12. listopadu. Místo toho se uskuteční v úterý 18. listopadu.

Los osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:

JYP Jyväskylä (Fin.) - Skelleftea (Švéd.), Servette Ženeva (Švýc.) - SaiPa Lappeenranta (Fin.), Sparta Praha - Linköping (Švéd.), Kärpät Oulu (Fin.) - Vídeň Capitals (Rak.), TPS Turku - Lukko Rauma (oba Fin.), Tappara Tampere (Fin.) - Frölunda (Švéd.), Lulea (Švéd.) - Red Bull Salcburk (Rak.), IFK Helsinky (Fin.) - Fribourg-Gottéron (Švýc.).
První zápas se hrají 4. listopadu, odvety 11. listopadu.