"Došlo ke komunikaci marketingu s PR agenturou, ale následné zveřejnění původně jinak zamýšleného projektu nebylo klubem odsouhlaseno ani nedošlo k uzavření žádného smluvního vztahu nebo objednávky. Vážíme si podpory fanoušků, kteří stojí za naším klubem," uvedla Slavia v tiskové zprávě.

"Něco takového je nepřípustné, protože my takto hráče nepotřebujeme motivovat. Oni sami vědí, o co hrají a za co hrají. Považuji celou záležitost za nehoráznost, která náš klub v této době poškozuje, a odmítám jakékoliv spojení s tímto projektem," prohlásil majitel Slavie Vladimír Pitter.

O spuštění projektu informovala v úterý agentura BreakPR i s vyjádřením marketingového manažera Slavie Petra Buršíka.

"Velmi si ceníme našich fanoušků a jejich podpory. Rádi bychom ty největší srdcaře zapojili do života našeho klubu a také je požádali o pomoc. Myslíme, že právě motivační fond, který vznikne díky nim, je tím správným krokem. U našich hráčů navíc bude posílena odpovědnost vůči fanouškům a ti si tak budou moci ještě více nárokovat kvalitnější výkony, které budeme tolik potřebovat," citovala tisková zpráva Buršíka.

Rukavice? Hokejka? Lapačka? Ne 

Fanoušci podle projektu měli přispívat od středečního večera po dobu 45 dnů. Pro přispívající do motivačního fondu měl klub připravit několik různých odměn v hodnotě od 150 do 22 000 korun jako například podepsané hráčské kartičky, puky a dresy, ale také rukavice Jaroslava Bednáře, hokejku Tomáše Vlasáka, lapačku Adama Svobody, vyrážečku Dominika Furcha a další cenné artefakty. Nabízela se i možnost sledovat zápas Slavie přímo ze střídačky nebo cesta v klubovém autobusu na venkovní zápas.

Podle středečního vyjádření Slavie byl ale projekt prezentován jinak, než klub zamýšlel.

"Velice nás mrzí reakce na tento projekt, ale došlo k nepochopení záměru mezi HC Slavia Praha a PR agenturou, která projekt zajišťuje. Projekt byl původně zamýšlen úplně jiným způsobem, než jak bylo prezentováno. Měl být tmelícím prvkem pro všechny příznivce a fanoušky hokejové Slavie. Je mi moc líto, co se stalo, a tímto bych se chtěl všem slávistickým fanouškům omluvit," uvedl Buršík.