Na konci minulého roku se držela Kometa na třetí příčce v extralize ve využití přesilových her. Ze 21,23 procent si však pohoršila o tři procenta. V posledních 52 početních výhodách se trefila jen pětkrát. „Pauza přišla včas. Je dobré, že jsme potrénovali věci, které mohly být lepší,“ říká Erat, který se zařadí pro přesilovky i hru pět na pět vedle Marka Kvapila a Jana Hrušky. „Hráli jsme v tomto složení už na začátku sezony. Hrouda je hrozně chytrý centr, bude to v pohodě,“ nepochybuje Erat.

Týmu chyběl od vítězného duelu 3:0 proti Liberci 8. ledna. Rekonvalescence mu zabrala lehce přes pět týdnů. „Uvidíme, jak ruka vydrží. Lepší se to každý den,“ povídá pětatřicetiletý Erat.

Třebíčský odchovanec je v pořádku, Kometa ale stále postrádá Jana Štencla, Jakuba Krejčíka, Tomáše Vincoura a Martina Zaťoviče, který měl také zlomenou ruku. „U těchto hráčů zatím start v dohlednu není,“ dodává Pokorný, jehož mužstvo jde do přímého souboje sousedů v tabulce. Kometa je pátá, Litvínov šestý. Oba mají 74 bodů.

Pokles přesilovekVyužití přesilovek Komety k 28. prosinci 2016:
Počet přesilovek: 146
Vstřelené góly: 31
Využití: 21,23 % (3. místo, 1. Sparta Praha 23,91 %)
Nynější využití:
Počet přesilovek: 198
Vstřelené góly: 36
Využití: 18,18 % (5. místo, 1. Sparta Praha 21,54 %)