„Nebyla dlouhá jako obvykle. Důvodem byla baráž, proto jsme ji zkrátili. Věřím, že vše doženeme na ledě. V kompetenci ji měl Petr Mocek, náš kondiční trenér. Někteří hráči si hrábli na úplné dno. Máme obrázek, s čím můžeme počítat na ledě,“ uvedl hlavní trenér Miloš Holaň.

Jaromír Jágr.
Zůstane Jágr v NHL? Na Floridě se nedomluvil, přednost dostali mladší

Nyní již hráči Pardubic po krátké dovolené začnou trénovat na ledě. První jednotka v malé hale Tipsport areny je čeká tuto neděli. Proč již 9. července?

„Trénovali jsme v letní přípravě s mnoha juniory, z akademického týmu k nám přišlo deset až dvanáct kluků. Dále přijedou hráči na try out, je jich docela dost. Proto jsme zvolili kratší termín dovolené, abychom je viděli v akci dříve, tedy delší dobu,“ vysvětluje hlavní trenér Miloš Holaň.

„Už jsou pryč časy třítýdenních dovolených. Je třeba být pod dozorem, hráči se budou věnovat kondici již od 9. července,“ dodal pardubický kouč.

V malé hale to může v následujících týdnech vypadat jako na klasických přípravných kempech. Šest až sedm formací v akci.

„Nemůžeme si sáhnout na všechny hráče, na které si ukážeme. I proto jsme zvolili tuto variantu, a to vyzkoušet více hráčů včetně cizinců formou zkoušky. Nechceme jít do tvrdých nákupů hokejistů, u kterých nemáme reference na příslušné úrovni. Počkáme si, jak se nám ukáží na ledě a pak budeme jednat,“ přibližuje Miloš Holaň.

Ilustrační foto
Osm posil i odchodů. Sparta provětrala kádr

Vysoký počet hráčů si vyžádá uzpůsobení tréninkového programu. Tým bude rozdělen na dvě skupiny.

„Dopoledne se budeme věnovat hlavně hernímu systému, který budeme chtít praktikovat. Odpoledne bude vždy jedna skupina na ledě, druhá v posilovně. Budeme pracovat na kondici, to je klasický harmonogram. Pak už budeme jen zužovat kádr,“ plánuje kouč.

Zápasová prověrka? Tu nabídne dvojutkání s bratislavským Slovanem (19. a 20. července). Právě v něm dostanou šanci i hráči na zkoušku, někteří z nich tu budou pouze na dva týdny.

„Musí se ukázat! Já se řídím heslem: První dojem napodruhé neuděláš. Musí nás tedy přesvědčit od prvního dne, že tu chtějí bojovat o své místo v Dynamu. Slovan Bratislava je výborná prověrka, která nám pomůže poznat zkoušené hráče,“ prohlásil trenér Holaň.

Talentovaný útočník Martin Nečas.
Příští sezona? V plánu bylo pokračovat v Kometě, sen je hrát NHL, povídá Nečas