"Michal k nám přichází zejména z důvodu, že se nám rozrostla marodka v útočných řadách, kdy nám chybí čtyři hráči. Trenéři ho sledovali, znají ho a vybrali si ho z několika jmen aktuálně volných hráčů," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu. Vedení Mountfieldu nyní řeší Dragounův příchod administrativně a věří, že nastoupí již v pátečním zápase ve Zlíně.

Třiatřicetiletý Dragoun odehrál v této sezoně za Slavii deset zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal devět asistencí. S extraligovou má bohaté zkušenosti. Odehrál v ní přes 400 zápasů zejména za Spartu, se kterou získal dvakrát mistrovský titul. Nastupoval tak i pod vedením současných hradeckých trenérů Václava Sýkory a Pavla Hynka.

Hradec uvolnil do Slavie slovenského obránce Martina Baču, který do klubu přišel v létě ze Znojma, ale neprosadil se do základního kádru a dosud hrál druhou nejvyšší soutěž na jejich farmě v Litoměřicích. V Hradci bude nakonec pokračovat slovenský útočník Tomáš Bulík, kterého vedení chtělo chtělo uvolnit poté, co odmítl přesun do první ligy.

Indiáni konečně našli gólmana

Alexandr Hylák bude po předčasném ukončení angažmá v prvoligové Slavii působit v extraligové Plzni. Západočeši naopak do pražského celku uvolnili svoji gólmanskou dvojku Patrika Polívku, obránce Patrika Marcela s Janem Holým a útočníka Vojtěcha Tulačku.

"Gólmana jsme hledali zhruba čtrnáct dnů až tři neděle. Udělali jsme několik změn v kádru, ale cítili jsme, že potřebujeme i kvalitního zkušeného gólmana, který by kryl záda Matěji Machovskému," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák na klubovém webu.

Dvaatřicetiletý Hylák se v extralize naposledy představil v sezoně 2009/10 v dresu Komety Brno. Poté strávil pardubický odchovanec sezonu v první lize a následně zamířil do Košic, kterým pomohl ke dvěma slovenským titulům. Loni se vrátil do Slavie. Po snížení rozpočtu pražského klubu si však musel hledat nové angažmá.

"Od Saši si slibujeme kvalitní výkony a zkušenost do brankoviště. V naší situaci je to přesně to, co jsme hledali. Možností bylo více, ale nebyli jsme přesvědčení, že je to ta pravá volba. Bohužel k tomu pomohla i aktuální situace ve Slavii," uvedl Vlasák. V Plzni končí i osmnáctiletý útočník Filip Suchý, který se rozhodl odejít do zámořské juniorské soutěže USHL a oblékne dres Omaha Lancers.

Zatímco Polívka bude ve Slavii hostovat do konce sezony, Holý bude mít vyřízené takzvané střídavé starty. Marcel a Tulačka přicházejí na měsíční hostování.

Návrat do Boleslavi

Vedení Mladé Boleslavi na svém webu uvedlo, že se dohodli na ukončení hostování Martina Jiránka v pražské Slavii. Pětadvacetiletý útočník se opět zapojí do extraligového kádru Bruslařského klubu.

Jiránek se stal jedním z osmi hráčů, kteří dosud skončili ve Slavii poté, co Pražané oznámili úsporný ekonomický program a vzdali se snahy bojovat o návrat do extraligy. V dosavadním průběhu první ligy odehrál dvanáct zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a připsal si dvě asistence.

Odchovanec Bruslařského klubu hrál za Mladou Boleslav naposledy v sezoně 2014/15, v které rovněž hostoval v Havířově. V následující sezoně odešel do Slavie, se kterou neúspěšně bojoval o postup do extraligy. V baráži se s pěti góly dělil o pozici nejlepšího střelce týmu.

TAKÉ ČTĚTE: Krizí zmítanou Slavii opouští první hráči, někteří míří do extraligy