„Je to moje střelecké maximum. Ale doufám, že ještě nějaký gól přidám," věří si Ondráček, pro něhož bylo maximem loňských šest branek v základní části a dalšími dvěma trefami pomohl k mistrovskému titulu.

Co se změnilo, že vám to nyní tak lepí?
I to, že dostávám na ledě víc prostoru. Dostanu se na oslabení a dokonce i na přesilovku. A tím vám roste sebevědomí. A když se k vám odrazí puk jako dnes, hned se hraje lépe.

Zdroj: DENÍK/Jiří Hejtmánek

Společně s Jiřím Marušákem jste dal druhý gól za sebou. Všiml jste si?
To jsem si ani neuvědomil. Ale je dobře, že nám to takhle lepí. Na začátku sezony jsme si dávali vlastňáky a jiné hloupé góly, tak teď se k nám štěstí přiklonilo, že nám to tam padá.

Stejně jako v Olomouci i nyní byla vaše trefa šťastná. Nepřipadáte si jako štístko?
To vůbec ne. Kdybych byl, nejsme dvanáctí, ale čtvrtí. A gólů bych měl dvacet.

I váš byl šťastný, když se k vám odrazil kotouč…
Díval jsem se na Lešouna (Petra Lešku – pozn. aut.), co vymyslí, jak to kluci sehrají. Říča parádně vystřelil a pro mě to byla snadná práce. Dorážel jsem do odkryté branky.

V ten moment byste asi neřekl, že to bude vítězný gól, co?
Chtěli jsme hrát na jeden inkasovaný gól. Ale byla před námi ještě polovina zápasu. Nad tím člověk ani nepřemýšlí.

V úvodu vám vůbec nešly přesilovky, především čtyřminutová byla velmi špatná. Co jste změnili?
Řekli jsme si, že nesmíme nic vymýšlet. Sami jsme se dostávali pod tlak a aby lidé na nás pískali. Hráli jsme to po rozích, oni hráli rychlý přístup. Řekli jsme si, že to budeme házet víc do brány. Naštěstí nám alespoň jedna vyšla a rozhodla o celém zápase.

Dostáváte se čím dál výš desátému místu, na které momentálně ztrácíte dva body. Co pro vás další tříbodová výhra v tomto směru znamená?
Neznamená to velice nic. Musíme dál vyhrávat každý zápas. A když to bude za tři body, tím lépe. Pro nás je nyní dobře, že si v reprezentační přestávce odpočineme a budeme takhle pokračovat i v dalších zápasech.

Je to teď už ten „starý" Zlín, který umí vyhrávat i na jeden inkasovaný gól?
Štůry (Tomáš Štůrala – pozn. aut.) nás podržel už v minulém zápase v Olomouci a nyní to samé. Strašně nám pomáhá, že chytí něco navíc a víme, že jsme schopni vyhrávat na dva tři góly. A nemusíme dávat šest branek.

I herně to vypadá lépe než na začátku sezony?
Začátek sezony jsme zaspali a nestíhali jsme fyzicky. Teď už hrajeme v pohybu a vypadá to od nás trochu jako hokej. Díky tomu jsme schopni bodovat v každém zápase.

Blíží se Vánoce. Máte nakoupené dárky?
Nechávám to na poslední dva dny nebo den před Štědrým dnem. Nejhorší je, že nevím, co mám koupit. To je pro mě ten největší problém. (Úsměv.)