Po pondělním příletu se jednačtyřicetiletý útočník New Jersey ještě potýkal s časovým posunem, nevyspal se ideálně, ale v dobré náladě od rána líčil, jak to vypadá na jeho páté olympiádě.

ČTĚTE TAKÉ: Kabina je srovnaná. Jen Jágr neposlouchá, smál se kapitán Plekanec

"Už jsme tady, v kabině českého národního týmu. Vedle nás Kanada, kdyby se nám náhodou nedařilo, tak si můžeme půjčit nějaké hráče," vtipkoval Jágr a přešel s kamerou k zázemí masérů. "Doufám, že se vyspali líp než já, aby mi to nabrousili," vykládal a zdravil maséra Zdeňka Šmída.

"A tady sedí trenéři, tady se připravuje veškerá strategie na zápas. Tady je mozek, tady létají myšlenky, tady je energie," ukázal kamrlík trenérského týmu v čele s hlavním koučem Aloisem Hadamczikem, který neunikl záběrům kamery. "Za chvíli narazíme na našeho stratéga, vynikající nálada, asi je v klidu na rozdíl ode mě," smál se Jágr.

Fanoušky ujistil, že hráči udělají maximum

Exkurzi kabiny zakončil v koutku, kde sedí slavný útočník s číslem 68 vedle kapitána Tomáše Plekance a spoluhráče z New Jersey Marka Židlického. "Tady se všechno řeší. Kapitán, já a Židla. Tady se to všechno schvaluje a tady se to i navrhuje," završil Jágr náhled do zázemí hokejistů, kteří dnes vstoupí do turnaje od 18:00 SEČ času proti Švédsku.

"Takže fanoušci: Držte nám palce. Za chvíli nám začíná ranní rozbruslení a večer… No uvidíte sami. Hlavně nám nenadávejte, když se to nepodaří, protože vám můžeme slíbit, že budeme dělat maximum. Je to prostě sport a někdy to nevyjde, jak si představujeme," prohlásil Jágr.

Měl problémy se spánkem

Už v pondělí umístil na svůj facebookový profil fotku s ruskou tyčkařkou Jelenou Isinbajevovou, která je starostkou olympijské vesnice. Dnes ráno zase fanouškům popsal své pocity po brzkém probuzení. "Dobré ráno:) Vstávat a cvičit! A proč? Protože je ráno. Pamatujete? Bob a Bobek- králíci z klobouku:) Bob - to jsem byl dneska já. Už od 5:30 vzhůru. Mám to stále přetočené a v noci nemůžu moc spát," napsal Jágr.

Problémy se spánkem neměl sám. "Šel jsem v šest na snídani a koho nepotkám? Pleky, prý je na nohou od tří, takže nejsem sám. Zrovna si čtu články na netu, hlavně o OH a našich sportovních. Včera skvělý výkon Gabči Soukalové. Z 29. místa na čtvrté. Klobouk dolů!" ocenil olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný mistr světa.

"A to říkala, že jí při závodě padaly kalhotky, jinak byla ještě rychlejší. Gábino, jestli je to pravda, tak příště musíš jet 'naostro' a máme ZLATO:)))," nabídl Jágr recept na úspěch.

VIDEO JAROMÍRA JÁGRA Z ČESKÉ ŠATNY V SOČI NAJDETE ZDE