Do tréninku se zapojily nejen všechny čtyři posily, ale také zkušený útočník Rostislav Olesz, který si definitivně „plácl" s prezidentem klubu Františkem Černíkem a dohodl se na nové tříleté smlouvě. „Měl jsem nabídky i z jiných klubů, ale taky kvůli rodině zůstávám ve Vítkovicích," řekl devětadvacetiletý forvard.

„Čeká nás hodně náročná sezona, ale pro nás všechny je to výzva. Hlavní bude, abychom táhli za jeden provaz, fungovali jako tým," poznamenal Olesz.

Ten by se mohl v příštích dnech potkat ve dveřích kabiny ještě s jednou novou tváří. „Jsme moc rádi, že u nás Rosťa Olesz zůstává, protože jsme zase silnější. Ještě bychom ale rádi přivedli jednoho kvalitního centra. To se nám ale zatím nepodařilo. Snad se to brzy změní," podotkl hlavní kouč Ladislav Svozil.

Nevyloučil však, že současný kádr už se rozšiřovat nebude. „Připouštím, že i tahle varianta existuje. Centra ale dál intenzivně sháníme. Škoda, že nám nevyšel Petr Vrána, který nakonec zvolil angažmá ve Švédsku. My trenéři bychom každopádně posilu přivítali," přiznal Svozil.

S jedním novým kvalitním útočníkem už ale hlavní vítkovický kouč pracuje. S devětadvacetiletým Stanislavem Balánem, který přišel z Karlových Varů, kde patřil v uplynulých dvou sezonách k oporám. „Ve Varech nás svými výkony zaujal. Co vím, tak ho chtěli udržet, lákal ho taky Zlín, kde dlouhé roky působil, my jsme ale byli rychlejší," řekl Svozil.

Hlavně díky němu je rodák z Hodonína ve Vítkovicích. „Standu znám z působení v Popradu, kde hrál KHL za Lva Poprad, já tehdy působil ve slovenské extralize u HK Poprad a měli jsme ho tam na krátká hostování. Později k nám přešel natrvalo," přiblížil Svozil s tím, že hlavní bude týmová práce.

„Čeká nás další náročná sezona, která nebude stát zdaleka pouze na Standovi. Budou se muset přidat další zkušení borci. V útoku jsme po odchodu Ondřeje Romana a dalších oslabili, pořád ale máme silnou střední generaci, která to teď musí vzít na sebe. Dostane více prostoru na ledě a uvidíme," prohlásil Svozil.

Toho především těší, jak jsou na tom Vítkovice s obranou. „Když začnu od brankářů, tak jsme přivedli Pavla Kantora z Hradce. No a konkurence tří gólmanů nás po-dle mého posune zase o něco dál," je přesvědčen hlavní trenér Vítkovic.

Taky z obrany má celkově dobrý pocit. „V prvé řadě se vrátil Karol Sloboda z Ruska, ten by nám měl pomoct hlavně v přesilovkách. Podařilo se přivést taky urostlého Davida Šticha, defenzivně založeného, silného beka, který to dokáže před brankou pořádně čistit. Obranu máme hotovou," dodal Ladislav Svozil.Vítkovice.