„Pro mě osobně to bylo super utkání. Jako tým ale moc gólů nedostáváme, což dnes neplatilo. Udělali jsme dost chyb a dostali hodně gólů. To by se nemělo stávat," řekl Vondrka po zápase.

Že vstřelil v extralize druhý hattrick, věděl dobře. „První jsem dal na Slavii proti Plzni. Už je to ale dlouhá doba," pousmál se třiatřicetiletý útočník. „Moc si to nepamatuju, ale myslím, že s Plzní jsme tehdy 5:7 prohráli," vzpomínal. V obou případech mu v zápase vydatně pomohl Roman Červenka. V dresu Slavie mu přihrál na všechny branky, v Chomutově na dvě.

Proti Mladé Boleslavi navíc nebyl daleko od čtvrtého gólu. Po jeho střele brankář Martin Růžička puk vyrazil jen těsně vedle. „Človek už je hodně uvolněný. Štěpán Hřebejk výborně vybojoval puk, dal mi to mezi kruhy, takže jsem to napálil. Mohlo to tam padnout. I s Plzní jsem tenkrát mohl dát snad pět gólů. Tehdy jsem dal ještě břevno a tyčku," řekl Vondrka.

Kapitán Pirátů se v domácím prostředí prosadil po téměř dvou měsících. „Nejsem úplně vyložený střelec, gólů moc nedávám. Spíše se snažím branky připravovat. Během toho, v uvozovkách řečeno, půstu jsem měl nějaké nahrávky, takže jsem byl spokojený," řekl.
Radost měl hlavně z toho, že pravidelně bodoval tým. „Od listopadové přestávky jsme kromě jednoho utkání bodovali v každém zápase. To je úžasná série. Vyhouplo nás to výše i kluci se cítí výborně psychicky. Je větší pohoda v kabině. A tím, že jsme dnes vyhráli bude klid a pohoda i v nadcházející přestávce," pochvaloval si Vondrka.

Přestože se rodák z Českých Budějovic nepovažuje za vyloženého střelce, má na svém kontě v polovině sezony již jedenáct přesných tref. Jeho maximem je přitom 14 gólů v základní části. „Je to dobré. Možná jdu na rekord," usmíval se Vondrka.