Šance týmu z Newarku na play off po porážce s Calgary (0:1) klesla na minimum. Jágr pak říkal, že dostat puk za čáru prostě nešlo.

"Nezáleží, kdo by byl dneska na ledě. Gretzky, Lemieux. Nikdo by neměl šanci dát gól. Víc snad nemůže tým soupeře přehrát, ale zápas ovládl on. My jsme neměli svůj den. Hrál jsem s ním v Omsku. Chtěl bych od něj vidět ještě jeden takový zápas, ale budu brzy končit, takže asi nebudu mít šanci," prohlásil.

Sám měl několik šancí, včetně pokusu o vyrovnání v posledních vteřinách, ale Rämö odolal.

"Leda ho zabít," vtipkoval Jágr po zápase, jak dostat puk do branky Calgary. "Kdybych měl šanci se dostat do jejich šatny…," snažil se odlehčit těžkou situaci Devils v boji o play off.

S nadsázkou dále přemýšlel, že by za zabití protihráče pravděpodobně padl třízápasový trest. "Ale mohl bych za to dostat jeden zápas, protože jsem to předtím ještě nikdy neudělal. A kdybych věděl, že za to budou dva, tak bych to udělal mezi první a druhou třetinou," smál se nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Nejlepší výkon brankáře

Slavná "68" nemohla pochopit, proč Devils z řady šancí nedokázali nic proměnit. Podle svých slov podobný výkon, jaký předvedl Rämö, ve své bohaté kariéře neviděla.

"Myslím, že to byl nejlepší výkon, jaký jsem u někoho viděl v jednom zápase. Nikdy jsem taky neviděl, že by měl někdo tolik gólových šancí. Puk poskakoval kolem branky a nic tam nepadlo. Měli jsme těch šancí tolik," kroutil hlavou Jágr.

Devils jsou v těžké situaci. Mají do konce základní části už jen tři zápasy a na osmý Columbus ve Východní konferenci ztrácejí tři body. Blue Jackets mají ještě zápas k dobru a navíc vyšší počet vítězství, který je v případě shodného počtu bodů rozhoduje. Na sedmý Detroit, který bude hrát ještě čtyřikrát, ztrácí Jágr a spol. čtyři body.

New Jersey hraje ve čtvrtek v Ottawě, v pátek doma s New York Islanders a v neděli na vlastním ledě s Bostonem. Ale také nemusí dostat vůbec šanci ještě o play off bojovat. Jágr ale nechce takovému scénáři věřit.

"Nedává to smysl, skončit takovým způsobem. Dominovat a prohrát. Uvidíme, jestli mám pravdu, nebo ne. Já ale vím, co se stane, věřte mi," mrknul na novináře.