Spolupráce vaší pětky vypadá velmi nadějně. Cítíte to také?
(úsměv) Já v to doufám. Je to zatím přece jen druhý zápas. Už od začátku jsem říkal, že z toho mám dobrý pocit. Ondra (Veselý) i Honejs (Honejsek) jsou výborní hokejisté. Věřím, že si sedneme. Tonda dal dva góly, já také. Jeden jsme dali dokonce z přesilovky po pěkné kombinaci.

Jako první se vrací Ondřej Veselý?
Z nás dvou hraje určitě víc do obrany. Je to asi on, kdo jako nejzkušenější z nás tří jistí zadní řady. Ale vyplývá to z celkové hry. Kdo je první zpátky, tak by se měl vracet. Je to o komunikaci.

U svého prvního gólu jste puk špatně trefil, že se nakonec došoural za brankovou čáru?
Ne, jen byl nekvalitní led, jak to nyní na začátku sezony bývá. Ondra mi to krásně poslal a puk jsem si stahoval do bekhendu. Ve stahovačce mi to přeskočilo hokejku a došoural se svépomocí do branky. Po kličce odjel gólman na druhou stranu. Kdybych to udělal, jak jsem chtěl, myslím, že by to byl také gól.

Oddechli jste si, že jste na výhru nemuseli dlouho čekat?
Za to jsem strašně rád. Potřebovali jsme mít pohodu. Ne jako vloni, kdy jsme čekali dlouho. Navíc nemám rád, když se po dlouhé cestě republikou vracíme bez bodů. To ale ještě nic neřeší. Musíme body potvrdit doma a poté zase na to navázat. Čeká nás dlouhá sezona.

Ale herně už v pátek proti Kometě to navzdory porážce 3:5 vypadalo pozitivně, ne?
Jo. Kometa má výborné mužstvo, které skvěle doplnili. Přesto byli hratelní, jen jsme udělali pár chyb, ze kterých jsme se v neděli v Litvínově poučili. Díky tomu jsme vyhráli. Dát šest gólů je perfektní.

Jen pro trenéry devět inkasovaných gólů ze dvou zápasů a celkově defenzivní hra nebyla zřejmě ideální. Vytýkali vám to?
Ani ne. S Kometou to byl první zápas, bylo to derby, byli jsme na začátku přemotivovaný, že je chtěl porazit. Z toho to trochu vyplynulo pár chyb, které oni potrestali. Na to hráče mají. Zkušeně si počkali na naše chyby. My jsme chtěli za každou cenu urvat body, ale bod jsme si určitě zasloužili. Ale to už je pryč. Je výborné, že jsme v Litvínově vyhráli.

Přesto za stavu 5:1 Litvínov dvěma góly snížil. Došlo k podcenění?
To ani ne. Věděli jsme, že na nás vletí. Věděli jsme, že to bude ještě těžké. Už se nám párkrát stalo, že jsme vedli 3:0, přesto se zápas ještě zdramatizoval. Snažili jsme se na to dávat pozor. Padl tam jeden gól, u kterého jsme čekali, že bude odpískaný faul. Matesovi (Matějíčkovi) přesekli hokejku. Faul to prý nebyl, tak tam zůstal bez hole a oni tu situaci dobře sehráli. Za stavu 5:3 jsme si to už pohlídali.

Dnes proti Vítkovicím od 17.30 hodin nastoupíte také proti svému bývalému spoluhráči Patriku Urbancovi. Bude to pro vás speciální?
Asi ne. Spíš z jeho pozice to bude zajímavý zápas. Bude hrát proti nám poprvé. Určitě se těší. Já to z jeho pozice znám. My ho tolik vnímat nebudeme. Určitě budeme vědět, že tam je, ale že bychom se těšili, že si proti Pacovi zahrajeme, to asi ne.

Zavoláte mu?
Kamarádili jsme se vždycky, ale že bychom si nyní vyměňovali zprávy, to asi ne. To si možná napsal se svými vrstevníky, jako je Holas (Petr Holík).

Předpokládám, že jste sledoval letní obměnu Vítkovic, jak na vás působí jejich projekt?
Mají vizi. Co jsem pochopil, snaží se přiblížit Liberci. Jemu celá organizace šlape. Tam je radost hrát jako v každém jiném týmu. S tím rozdílem, že oni to mají propracované. Vítkovice se jim snaží přiblížit. Co jsem viděl, měli i specifickou letní přípravu ve vojenském prostředí. Uvidíme na ledě.

Vás by lákalo absolvovat dril ve vojenském stylu?
Zase je to zpestření, tak proč ne. Ale hlavně ať se nic nestane. I naše příprava byla dobrá, věřím, že se to ukáže v sezoně, že jsme se dobře připravili. Tohle je hlavně zpestření pro kluky.