Že bude zápas s druhým celkem tabulky nelehký, bylo každému jasné, ovšem výsledek 0:5 před vlastním publikem by předpověděl málokdo. I proto se mu tak rázné utnutí série tří vítězství komentovalo složitě. „Nevím, jestli to byl náš nejslabší výkon za poslední dobu, každopádně výsledek by tomu odpovídal," řekl.

Poté porovnal předvedenou hru s minulými zápasy a bylo jasněji. „Abych byl upřímný, tak stav 0:5 vypadá skutečně blbě, zvlášť po výkonech, které jsme předváděli v předchozích zápasech. Ať už bychom mluvili o duelech s Pardubicemi, Olomoucí nebo Libercem. Vůbec se to nedá srovnat," připustil vzápětí Lukáš Zíb.

Mrzet vás musí zejména druhý a třetí gól, které byly opravdu smolné.
Ano, navíc ten zápas v podstatě lámaly. Myslím, že jej výrazně ovlivnily, protože prohrávat 0:3 se současným rozjetým Litvínovem, který je v obrovské pohodě a má sebevědomí, je takřka jistota prohry. Těžko se to obrací.

Vy jste byl zrovna u druhého gólu, kdy jste svou nechtěnou tečí ke gólu hostům dopomohl. Můžete popsat, co se před brankou stalo, protože to vypadalo, že jste puk netečoval sám?
Bek vystřelil, přičemž jsem střelu skutečně tečoval, ovšem puk by šel za normálních okolností do rohu. Bohužel při letu trefil Malce do ramene, od něhož se zvedl nahoru a přeletěl Dolíka (brankáře Dolejše), který reagoval na původní směr, a zaplul do branky.

Takže tam byla hned dvojitá teč…
Ano. A pokud si vybavíte třetí gól, tak tam to bylo podobné.

Byl to smolný zápas..
Snažíme se blokovat střely, aby pokud možno nešly na bránu a… vidíte, co se stalo.

Navíc obě litvínovské trefy padly v jedné minutě, na začátku druhé třetiny, takže šlo asi o zlomové momenty zápasu, nemyslíte?
Jak jsem řekl, určitě to zápas zlomilo, protože dnes se těžko stav 0:3 proti Litvínovu obrací. Na druhou stranu, kdybychom ještě ve druhé třetině dokázali snížit, tak by byla šance s tím ještě něco udělat. Jenže jsme nedali ani jednu branku, místo toho přišel čtvrtý gól Litvínova a bylo hotovo.

Aby vše ale nezůstalo jen u špatného bránění, tak v útoku jste si také nevypracovali mnoho příležitostí. Čím to?
Je to tak, ale opět se budu opakovat. Když se podíváme, jaké góly dal Litvínov, kdy jsme si dvě branky hodili do sítě prakticky sami, tak je škoda, že nám nic podobného nevyšlo. Možná trocha štěstí, kdybychom tam puk dotlačili i odrazem od brusle. To by nám pomohlo, když už nemáme stoprocentní šance. Ale tím nechci omlouvat náš výkon, který se s předchozími zápasy nedá srovnávat.