Nejviditelnější byla Čajánkova roztržka s brněnským bekem Jozefem Kováčikem. Zatímco Kometa kombinovala ve čtvrtečním duelu v útočné třetině, dva rivalové na sebe štěkali ve středním pásmu.

"Snažím se ho v tu chvíli nevnímat. Ale musím uznat, že je velmi dobrý provokatér," ironicky Čajánka ocenil slovenský bek. "Provokace, to je klasika. Nic jiného od nich nemůžeme očekávat," dodal.

V podobném duchu mluvil i Kýhos. "Jezdí s hlavou těsně u obličeje našich hráčů, to je nesportovní chování. Hlavně, když je to normálně při hře. Vedle se hraje a on tam něco vyvádí. Nevím, proč mu to rozhodčí tolerují, je hráč jako každý jiný," upozornil trenér.

Po dvou zápasech v Brně se stěhuje série za stavu 1:1 na zápasy na zlínský stadion Luďka Čajky. 

"Zlín hraje doma podobně jako venku. I když v útočné třetině vytváří větší tlak než venku. Pomáhá mu publikum. Při každém pádu zlínského hráče je hned hrozný rachot. Záleží na tom, jestli tomu rozhodčí podlehnou. To rozhodne," poznamenal Kýhos.

Už před startem čtvrtfinále brněnští hokejisté přiznávali, že zlínský stadion moc v oblibě nemají. "Je to divná hala s divnou kabinou a mám tam divné pocity," říkal obránce Jan Hanzlík. "Je to starší stadion, navíc kotel domácích fanoušků je hned u naší střídačky," popsal specifika neoblíbené haly Hanzlíkův kolega z obranného páru Tomáš Dujsík.

Nedělní třetí zápas série startuje netradičně brzy už od půl čtvrté odpoledne. "I proto jedeme do Zlína už v sobotu, ať mají kluci klid. Zvyklí na takový čas zápasu nejsme, ani Zlín často tak brzo nehrál. Tělo na odpolední start není úplně navyklé. Ale to zvládneme," mávl rukou Kýhos.

Další utkání následuje hned v pondělí. Kvůli televiznímu přenosu odstartuje až dvacet minut po šesté hodině večer. "To je pro nás příjemnější. Ale to jsou věci, ke kterým nemá cenu něco říkat, prostě musíme být připravení. Jedeme do Zlína pro dvě výhry," vyhlásil bojovně mladý zadák Dujsík, který se do hry vrátil po zranění.