Než si oba klenoty rozebereme do morku kosti, podívejte se, o jakém hardwaru se budeme bavitZakřivený 34 palcový IPS monitor Predator X34 s G-Sync a herní desktop Predator G6 s neskutečným výkonem.

Vaše herní srdíčko zaplesá a peněženka zapláče. Herní doupě, na kterém nenecháte smítko prachu, a díky kterému se bílé rukavičky stanou vaši standardní výbavou.

Nechceme v žádném případě spoilerovat závěrečné shrnutí, ale už při prvním pohledu na objemné krabice zobrazující produkty uvnitř, si řeknete: „To mi snad i samo uvaří kafe nebo uklidí v baráčku".

Nadšení neutichá ani při prvním porušení izolepy, snadný obrázkový návod na kartonu vám řekne jak snadno a rychle vypakovat produkty. Drobný detail, který oceníte zejména při opětovném balení.

Ale znáte to, vyvrcholením je finální strhnutí ochranné fólie. Dominantou na vašem stole se stane jak monitor, tak počítač.

Acer Predator G6 - obrněná bestie

Schovávat Predator G6 pod stůl by byl totiž velký hřích. Robustní obrněné provedení v černé barvě s červeno stříbrnými doplňky připomíná část robota a vyvolává v nás dojem výjimečnosti. Samotná specifikace naše „obavy" potvrdí.

Srdcem je procesor Intel Core i7 6700K tedy nejnovější procesor postavený na architektuře Skylake, grafický výkon obstará Nvidia GTX 980 se 4 GB vlastní paměti, fyzickou připravenost na nejnáročnější aplikace, hry a nastupující trend virtuální reality podtrhuje celkem 32 GB DDR4 operační paměti.

Rychlost celé sestavě dodává také 512 GB SSD disk a dostatečný úložný prostor 4 TB harddisk.

Nyní již poměrně netradičně najdeme v počítači také zvukovou kartu SoundBlaster X-Fi MB5, síťovou WiFi kartu a Bluetooth. Bohatou konektivitu reprezentují také USB 3.0 porty a čtečka karet.

S tímto výčtem se nabízí otázka na napájení a chlazení. Příjemným překvapením pro nás byl 730 W zdroj a speciální systém chlazení IceTunnel.

Obrněný robotí design dokládá i důmyslně skrytý kryt rozšiřujícího modulu pro snadné přidání dalšího disku a CD/DVD mechaniky. Přední panel je obohacen vysunujícím držákem na sluchátka.

Počítač Acer Predator.

Jak se stroj prezentoval v reálu? Spustili jsme si asi nejpopulárnější, nejpropracovanější a nejnáročnější hru současnosti - Zaklínač 3: Divoký Hon.

Ten pocit, kdy vám sama hra doporučí to nejvyšší možné nastavení včetně vyhlazování a specialitek, jako je například Nvidia Hairworks apod., je nepopsatelný.

Původně jsme chtěli testovat různá nastavení, ale tento první výsledek nám překazil plány. Stejně tak tomu bylo ve hrách GTA 5, Assassin's Creed Syndicate.

Počítačová hra Zaklínač 3: Divoký Hon na monitoru Acer Predator.

Acer Predator X34 - Zakřivený velikán

Když už máte k dispozici mašinu s takovým výkonem, je prakticky podmínkou doplnit ji stejně tak kvalitním monitorem. Zakřivených 34 palců s poměrem stran 21:9 už samo o sobě mluví za vše. Může se vám zdát velký, ale až ho dostanete do rukou, bude ještě větší.

Disponuje rozlišením QHD 3440x1440 a IPS panel garantujícím široké pozorovací úhly a kvalitní barvy. Je doplněn technologií Nvidia G-Sync zajišťující plynulost obrazu bez vstupního lagu, díky synchronizaci obnovovací frekvence monitoru s časem vykreslení aktuálního snímku ve hře grafickou kartou.

Kvalitní výbava monitoru Predator X34 se pyšní vysokou obnovovací frekvenci 100 Hz a dalšími technologiemi vylepšující plynulost obrazu a chránící zrak hráčů.

Monitor Acer Predator.

Mysleli jsme si, že rozdíly mezi tímto a klasickým monitorem budou minimální, opak byl však pravdou. Jak to u TOP kvalitních výrobků bývá, už se nebudete chtít vracet k horšímu. Zážitek z hraní umocňuje jak úhlopříčka a širokoúhlé pojetí tak hlavně kvalitní zakřivený IPS panel.

Loučení…

Jen s těžkým srdcem budeme oba produkty Acer Predator balit a posílat zpět. Vychytaná mašina do posledního detailu s ohromujícím výkonem a k tomu zakřivený monitor s vysokým rozlišením a Nvidia G-Sync je tu pro náruživé hráče, tatínky, kteří svým synkům či dcerkám chtějí dopřát nejkvalitnější železo.

Jedná se o high-end produkty a tomu samozřejmě odpovídá i cenovka. Jste skromní a stačí vám jen to nejlepší? Acer Predator G6 a Predator X34 je tu pro vás na CZC.cz.

Grunex.com