V rámci kontraktu Bungie svolili, že ve čtyřech sudých rocích dále přijdou se stažitelnými přídavky nazvanými (opět jen orientačně/kódově) Comet. První díl ze série Destiny má vyjít na Xbox 360 a jeho následníka, kterého kontrakt nazývá Xboxem 720. S dalšími díly se dopředu počítá i pro PlayStation 3 a PC.

Je samozřejmě otázka, zda bude Destiny představeno na letošní E3, anebo se plány a s nimi data vydání změnily. Bungie mají podle smlouvy nárok na 20 až 35 procent z výdělků hry (po odečtení nákladů na vývoj, marketing a produkci) a Activision by jim mezi roky 2010 a 2013 platilo 2,5 milionu dolarů ročně.

Zajímavý je i bonus: pokud by na stránkách GameRankings.com (nikoliv Metacritic) první díl Destiny dosáhl skóre nad 90 procent, studio by dostalo dalšího 2,5 milionu dolarů navíc. A naopak: pokud v se v prvních 6 měsících neprodá alespoň 5 milionu kusů Destiny, Activision mají právo od smlouvy odstoupit.

Smluvní ujednání také odhalilo, že Bungie pracuje na nástupci své stařičké hry Marathon z roku 1994. Mělo by jít o akční střílečku, na které ale dle smlouvy zatím může pracovat pouze 5 procent z vývojářského týmu - zbytek má plně zaměstnávat práce na Destiny.

Bungie už potvrdili, že první díl Destiny vyjde v roce 2013. "Zatím vám ho nemůžeme ukázat, ale můžeme potvrdit, že tvrdě pracujeme na novém univerzu," vzkázali vývojáři.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.