Výběr strany v původních historických Call of Duty hrách ovlivňoval, k jakým zbraním měli hráči přístup. V novém WWII budou ale všechny zbraně dostupné všem, aby byla hra vyvážená. Stejně tak si hráči budou moci změnit pohlaví, což v kontextu 2. světové války může leckoho zaskočit více než v případě futuristických dílů.

Zachována nezůstane ani důvěrně známá tvorba herních tříd, kde si vybíráte zbraně, výbavu a další schopnosti. V novém Call of Duty: WWII se hráči budou přidávat k divizím. Ty ovlivní, jaké zbraně a další možnosti vám budou nabídnuty.

Celkem je přichystáno pět divizí a určují především výsledný herní styl. Mountain divize je tak určena pro odstřelovače, zatímco Armored cílí na fanoušky těžkých zbraní a „agresivního" stylu. Tvůrci ale zatím nezveřejnili, jak bude nový systém fungovat konkrétně.

Zdroj: Youtube

Větší novinkou má být rovněž herní režim War. Ten bude asymetrický, úkoly tak budou vždy pro oba týmy odlišné. Někdy třeba budete muset doprovodit tank přes celou mapu, jindy dobýt několik důležitých pozic.

Čas půjde trávit také v novém prostoru Headquarters. Jedná se o komunitní místo pro setkávání hráčů. Do jednoho takového velitelství se jich vejde až 48. Můžete komunikovat, soupeřit na střelnici či vyzvat ostatní k duelu.

Call of Duty: WWII vyjde 3. listopadu pro počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Grunex.com