Neřekli přesně kdy, ale této hororové sci-fi sérii vždy slušel začátek roku. Postupem času se z ní vypracovala solidně silná značka, která by si asi už mohla dovolit přijít i před Vánocemi, ale vyrazit proti Assassinovi a Call of Duty by asi bylo zbytečně si škodící, takže období leden až březen 2013 je téměř jistotou. "Více informací vám dnes nepovíme, ale můžete počítat s několika zásadními oznámeními od EA na červnovém E3," dodal pro GI mluvčí EA.

Nikoho nešokovali s ohlášením, že nový díl Need for Speed se objeví letos před Vánocemi a bude pro PC, konzole a mobily. Překvapením není ani nová "sociální hra od Maxisu", možná ten SimOcean, ale divné je, že má vyjít ještě letos na jaře.

Jinak ostatní velké hry si drží své avizované termíny a žádná se neposunula, což je určitě úspěch managmentu EA: Crysis 3 a SimCity v 1. čtvrtletí 2013, Medal of Honor: Warfighter v říjnu.

Hororová akce Dead Space sleduje osudy inženýra Issaca Clarka, který přežil nejedno napadení vesmírné stanice vetřelci a mimozemskou nákazou, ale také vlastní balancování na pokraji šílenství a ztrátu své ženy. Oba díly Dead Space zakoupíte ZDE.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.