Protože pokud by se jednalo o zjevný podvrh, jistě bychom se to hned dozvěděli a nebylo by co řešit.

S pár denním odstupem se na konto obrázků konečně vyjádřil někdo z id Software. Konkrétně ředitel designu Matthew Hooper: "Tyto obrázky nemají nic společného s tím, co uvidíte v Doom 4. Až něco ukážeme oficiálně, bude to úžasné a fanoušci budou nadšeni," napsal na Twitteru.

Všimněte si šikovné formulace, kterou tvůrce hry zvolil. Nikde neřekl, že jde vyloženě o falzum, jen že finální podoba Doom 4 za několik let bude jiná, což je celkem jasné už z principu věci. Zřejmě nechtěl lhát, což by se mu pak mohlo lehce vymstít, až třeba někdy ve sběratelské edici bude knížečka raných artworků a najdeme tam to samé, co teď uniklo.

Hovoří se totiž o tom, že obrázky, nebo spíš koncepční artworky, pocházejí z portfolia Thao Le, senior grafika prostředí Doom 4 z id Software, který asi dostal za úkol vytvořit návrhy vizuálního stylu hry a omylem je dal na veřejnost (nyní už jsou odstraněny). Pokud nezapomněl aktualizovat svůj LinkedIn, vyhazov ještě kvůli této chybce nedostal.

Na pokračování legendární střílečky Doom se čeká již od roku 2004, kdy vyšel povedený, ale nijak zázračný třetí díl. Dle všeho se tentokrát neocitneme na Marsu, ale na Zemi.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.