Plants vs. Zombies: Garden Warfare se před dvěma roky povedlo úspěšně proměnit mobilní „tower-defense" hru na online střílečku pro počítače a konzole. Hra oproti předchůdci spíše připomínala Call of Duty či Battlefield. Díky úspěchu se mohou fanoušci těšit na druhé pokračování.

Ve dvojce se role otočí, zombie se postaví do obrany Zomburbia, kterou obsadily po prvním díle. Rostliny se tak z role obránců přesouvají do útoku. Část se bude odehrávat také na měsíci. Do boje se zapojí hned 6 nových postav. Ty všechny detailně představuje nové video.

Na straně rostlin to bude pomeranč z budoucnosti. Jeho schopnosti jsou určené pro první linii boje a disponuje také štítem. Naopak růže je zase kouzelník z minulosti a umí třeba zpomalit čas v určitém okruhu. Poslední je kukuřice s možností zavolat máslový nálet.

Zdroj: Youtube

Nezapomnělo se ani na zombie, také jejich řady rozšíří trojice nových postav. Mezi nimi třeba superhrdina Super Brainz, jako první bude bojovat hlavně z blízka. Na dálku rostliny potrápí pirátský kapitán Deadbeard, navíc se umí proměnit v papouška. Poslední je rychlý a mrštný Imp, aby vyrovnal svou velikost, může si do boje zavolat mechanického robota a ujmout se jeho ovládání.

V novince se vrátí známý režim Garden Ops, kde mohou čtyři hráči v rámci spolupráce bránit zahradu proti zombiím. Nově ho rozšíří ještě Graveyard Ops, zde se role otočí a hráči budou v obraně v roli zombií. Studio také plánuje drobný bonus pro hráče první hry. Jejich odemčené postavy se přenesou do Garden Warfare 2 hned při prvním spuštění.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 má vyjít začátkem příštího roku ve verzích pro počítače a konzole Xbox One a PlayStation 4.

Grunex.com