Tvůrci k videu dodali, že animace obličejů ještě zdaleka nejsou dokončené, proto mohou z videa působit amatérským dojmem. Video mimo jiné potvrzuje přítomnost ras Krogan a Turian ve hře. Protože se pokračování odehrává v nové galaxii, tak hráči potkají jen některé z dřívějších ras.

Stejně jako v případě dřívějších Mass Effect her, také Andromeda nebude pouze o hlavním příběhu. Připravena bude spousta vedlejších aktivit, jak se v největším světě série zabavit.

Třeba budete moci prozkoumávat nové planety, vytvářet předsunuté stanice na vhodných místech či obsazovat nepřátelské pevnosti. Občas se objeví obří příšera, na které si půjde procvičit bojové taktiky.

Zdroj: Youtube

Hra více hráčů bude v Andromeda napojena na příběhovou část, ale ne ve stylu Mass Effect 3. Pokud nebudete chtít hrát on-line režim spolupráce, tak vás do toho hra nebude nutit. Půjde o vedlejší akční mise, na které případně budete moci vyslat svoje počítačem řízené spolubojovníky a získat tak odměnu.

Vesmírná stanice Citadela sloužila v původní trilogii jako centrální bod celé galaxie. V Andromeda ji nahradí menší stanice Nexus. Bude představovat váš odrazový bod při prozkoumávání nového světa.

Zdroj: Youtube

Mass Effect: Andromeda má vyjít na jaře příštího roku na počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4. Vydavatel ale nevylučuje odklad data vydání, pokud to bude nutné.

Grunex.com