V hlavním příběhu se Lara vydává do promrzlé Sibiře, aby pátrala po ztraceném městě Kitezh. Právě zde má být ukryto tajemství nesmrtelnosti. Stejný cíl má ale také nebezpečná organizace Trinity. Oproti Tomb Raider hře z roku 2013 je pokračování větší a nabízí více možností.

Dodatečné přídavky rozšiřují hru třeba o režim Endurance. V zasněženém lese je nutné pátrat po dřevu, jídle a především přežít co nejdéle. Nově je možné hrát ve dvojici s kamarádem. Další přídavek zase nabízí příběh s babou Jagou.

Novinkou je výroční balíček, který je součástí nové edice hry. Kapitola Blood Ties rozšiřuje příběh a Lara v něm prozkoumává svůj domov, kde má být ukryté „rodinné tajemství". V režimu Lara's Nightmare se zase můžete utkat s hordami nemrtvých.

Zdroj: Youtube

Kromě nových herních částí přináší výroční rozšíření také několik drobností. Například nový vzhled pro hlavní hrdinku inspirovaný předchozími díly série. Hrát také můžete s Larou, jejíž model má mnohem méně detailů než okolní prostředí. Příběh si je možné také zahrát v nové „extrémní" obtížnosti, pokud vám hra přišla moc lehká.

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition vyšlo pro počítače a herní konzoli PlayStation 4. Digitálně je novinka dostupná také pro Xbox One, stojí ale ještě o tisíc korun víc než verze pro PlayStation 4.

Grunex.com