Důležitou součástí konzole je pár nových ovladačů Joy-Con. V přenosném režimu je lze připevnit ke stranám konzole a rázem máte podobné zařízení jako třeba PlayStation Vita. Ovladače Joy-Con zvládnou snímat pohyb, což využívá velká část her. Navíc pro hraní může leckdy stačit jeden, druhý tak půjčíte kamarádovi a můžete si zahrát společně.

Nintendo Switch je zatím čistě herní konzole, neobsahuje tak internetový prohlížeč či aplikace jako YouTube, Netflix nebo Spotify. Společnost ale nevylučuje, že budou později přidané. Rovněž on-line služba zatím funguje v testovacím provozu. Ostrý start je plánovaný na podzim a společně s ním bude on-line hraní zpoplatněno.

Úspěch jakékoliv herní konzole závisí převážně na hrách a pro Switch jich bohužel zatím moc není. Nejlepší hrou je aktuálně (a dlouho asi bude) The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nové pokračování Zelda série si z recenzí odnáší takřka výhradně maximální hodnocení. Soubor miniher 1-2 Switch se zase hodí pro hraní s kamarády a ukazuje využití možností Joy-Con ovladačů.

Zdroj: Youtube

Z krabicových her koupíte dnes ještě taneční Just Dance 2017. V úterý 7. března vychází Super Bomberman R. Otázkou zůstává, jak moc zaujme za plnou cenu nová verze hry, která je s námi v herním světě od roku 1983.

Zdroj: Youtube

Digitálně si potom můžete pořídit ještě několik dalších titulů. Jmenovitě závodní Fast RMX, dobrodružné I Am Setsuna, Shovel Knight: Treasure Trove, Skylanders: Imaginators či logické Snipperclips až pro čtyři hráče. Nintendo má na tento rok připravené ještě akční Splatoon 2, bojové AMRS, závody Mario Kart 8 Deluxe a Super Mario Odyssey.

Nintendo Switch se prodává za cenu zhruba okolo 9 tisíc korun bez hry. Nová Zelda stojí 1800 korun, zbylé hry jsou o pár stovek levnější.

Grunex.com