Konzole Nintendo Switch nabídne možnost hraní doma u televize a zároveň na cestách ve speciálním „přenosném režimu". Switch jednoduše vypojíte z dokovací stanice, na obě strany takto získaného tabletu (s velikostí displeje 6,2 palce) připevníte ovladače a můžete vyrazit.

Konzole má vydržet v rozmezí od dvou a půl až do šesti hodin provozu na baterie. Záviset bude na náročnosti vybrané hry. Vnitřní paměti nabízí pouze 32 GB prostoru, můžete si ale rozšířit pomocí paměťových karetu typu microSD. Hry pro Switch budou dodávány skrze speciální herní cartridge nazvané GameCards.

Nintendo pro novou konzoli připraví placenou on-line službu ve stylu těch pro Xbox a PlayStation. Zatím ale nebyly oznámeny detaily ani cena. Ze začátku bude služba zdarma pro všechny, platit se začne na podzim. Jedním z benefitů má být měsíční hra zdarma.

Zdroj: Youtube

V den vydání, tedy 3. března, půjde pro Switch sehnat pouhých pět her. Bude to očekávané dobrodružství The Legend of Zelda: Breath of the Wild, soubor miniher 1-2 Switch pro více hráčů, Super Bomberman R, Skylanders Imaginators a taneční Just Cause 2017.

Zdroj: Youtube

Další hry začnou vycházet po vydání konzole. Na březen jsou zatím potvrzeny další tři. Mezi nimi třeba logické SnipperClips pro více hráčů. V dubnu se hráči mohou těšit na závody Mario Kart 8. Do konce roku potom vyjdou rovněž známé hry z ostatních konzolí, jako třeba Steep nebo The Elder Scrolls V: Skyrim.

Zdroj: Youtube

Česká cena Nintendo Switch zatím nebyla oficiálně potvrzena. Zahraniční činí 299 dolarů. Čeští prodejci zatím nasadili cenovku na hranici 8 tisíc korun.

Grunex.com