Tvůrci ze studia Petroglyph přinášejí strategickou novinku s názvem Grey Goo. Místo kompletního překopání všech herní prvků tohoto žánru chce hra přinést hlavně to nejlepší, na co mohou být hráči již zvyklý. Kdo hrál StarCraft nebo Command & Conquer, ten by se měl v novince cítit jako doma.

Příběh se odehrává století poté, co lidská rasa opustila Zemi a vydala se za kolonizací vesmíru. Na jedné takové – Ecosystem 9, jenž je bohatá na přírodní zdroje, se objevil tajemný organismus a začal pohlcovat vše, co mu stojí v cestě. Je na čase analyzovat hrozbu, zlikvidovat ji a obnovit tak kontrolu nad planetou.

Zdroj: Youtube

Jak bývá u strategických her zvykem, k dispozici je několik ras, aby hra dostala určitou formu variability. Grey Goo není výjimkou a nabízí tradičně lidskou rasu, která se zde specializuje na obranu a technologie celkově.

Dále je zde mimozemská a všestranná rasa Beta a konečně tajemná a tvárná hmota Goo. Každá z ras vyniká v odlišných věcech a hraní za ni vyžaduje jinou strategii.

Jako bonus k příběhové části nabízí Grey Goo také hru pro více hráčů a koho by omrzely dostupné herní mapy, může si v přítomném editoru map vytvořit vlastní. Hra vyšla pro počítače.

Grunex.com