Podobně jako další poslední hry od tohoto vydavatele, novinka je dost zaměřena na hraní více hráčů. Na svazích tak rozhodně nebudete sami. Ostatní hráče můžete vyzvat na souboj v celé řadě výzev, třeba provádění triků nebo klasický nejlepší čas.

Do herního světa se můžete vydat na lyžích či popadnout snowboard. Pro ty odvážnější potom Steep nabízí padákový kluzák či rovnou wingsuit kombinézu, se kterou si času ve vzduchu užijete dostatek. Kdykoliv si můžete přepnout pohled první osoby na pohled ze třetí a opačně.

Novinka podle vydavatele nabízí trojici různých stylů, jak můžete hrát. Například můžete prozkoumávat rozsáhlý herní svět a plnit výzvy, na které narazíte. Ostatní se zase mohou pustit do sbírání bodů za všemožné triky. Třetí se zaměřuje na „šílené" triky, při kterých se váš sportovec může snadno zranit. Samozřejmě můžete všechny herní prvky kombinovat podle sebe.

Zdroj: Youtube

Do budoucna je tradičně slíben nový obsah. Přinést má další lokace a také by se mohly objevit nové sportovní aktivity.

Steep je zároveň další z nových her, kterým se nevyhnuly počáteční problémy. Tentokrát se týkají krabicové verze pro počítače. Hráči, kteří si ji zakoupí, musí celou hru (asi 17 GB dat) stáhnout z internetu, aby získali první aktualizaci. Vydavatel se za potíže omluvil.

Steep vyšlo pro počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Grunex.com