Notebook tak na první pohled nezapadne třeba mezi řadu Predator, ale stačí se podívat na specifikace a víte, že na tomto stroji si s přehledem zahrajete. Aspire V 17 Nitro navíc ukrývá jedno revoluční překvapení, ale o tom si povíme až dále v textu.

Stačí otevřít víko a notebook vás okamžitě láká, abyste se na několik hodin ponořili do hry. „Viníkem" je velký 17" displej s Full HD rozlišením a věrným podáním barev. Díky velikosti notebooku může být klávesnice plnohodnotná a nabídnout vše potřebné. Samozřejmě je podsvícená pro večerní hraní.

Sice jde o herní notebook, ale touchpad si zaslouží pozornost. Ne ani tak díky přesnosti a dobré velikosti, ale především protože obsahuje čtečku otisků prstů. Notebook si tak můžete zabezpečit, aniž byste pořád vyťukávali dlouhé heslo a kontrolovali, jestli se náhodou někdo nedívá. Prostě přiložíte prst a je odemčeno.

Nyní si pojďme povědět o slibovaném revolučním překvapení. Jedná se o integraci technologie Tobii Eye Tracking. Pod displejem se nachází úzký proužek, který dokáže sledovat, na jakou část displeje se právě díváte. Tobii už sice na trhu nějaký čas je, ale rozhodně se nejedná o běžnou výbavu notebooků či monitorů.

Herní notebook Acer Aspire V 17 Nitro.Zdroj: archiv Grunex.com

K čemu se sledování pohybu vašich očí hodí? Například hry mohou získat další hloubku. Třeba takový Ubisoft patří mezi nadšené vydavatele, kteří podporu Tobii do svých her integrují. Stručně si výhody můžeme popsat na městské akci Watch Dogs 2.

Díky sledování pohybu vašich očí můžete ve hře třeba mířit, vybírat nový kryt nebo se s hlavním hrdinou rozhlížet po okolí, aniž byste museli hýbat s myší. Hry pak dostávají kompletně nový rozměr.

Snadno si lze představit také neherní využití. Třeba se brzy dočkáme automatického scrollování na webových stránkách, zapauzování videa, když se podíváte pryč a podobných využití by šlo vymyslet mnohem více.

Po stránce zbylé hardwarové výbavy si u Acer Aspire V 17 určitě stěžovat nebudete. Výkon dodá procesor Intel Core i7-7700HQ společně s 8 GB rychlé operační paměti typu DDR4 a grafickou kartou GeForce GTX 1060.

Hodí se připomenout, že aktuální generace Nvidia grafik už nabízí prakticky stejný výkon v notebookových a desktopových variantách. Ověřit si to můžete v nespočtu testech.

Herní notebook Acer Aspire V 17 Nitro.Zdroj: archiv Grunex.com

O svižných chod systému a her se díky rychlému 256GB SSD typu PCIe určitě bát nemusíte. Na data je pak připraven 1TB klasický disk. Rychlá Wi-Fi standardu ac s duální anténou také není k zahození. Portovou výbavu nemá cenu dlouze rozepisovat, zkrátka zde najdete všechno potřebné. Do budoucna se bude hodit USB 3.1 Typ-C s podporou protokolu Thunderbolt 3.

Acer Aspire V 17 Nitro koupíte na CZC.cz. Dostupná je také konfigurace bez technologie Tobii.

Grunex.com