První díl hry Terraria po vydání působil jako laciná kopie populárního Minecraftu, kterou tvůrci ale nabídli v 2D prostředí. Hra nakonec dokázala, že nabízí mnohem více a stala se velmi úspěšným titulem na počítačích, konzolích a dokonce také chytrých telefonech a tabletech.

Nyní se tvůrci vrací s nově odhaleným nástupcem Terraria: Otherworld. Nejedná se přitom ale o druhé pokračování, spíše o odbočku se zajímavým světem. V Otherworld hráči zavítají do nové dimenze, která bude o poznání temnější než původní svět. Bojovat se bude proti „zlé síle", která tento svět uvrhla do temnoty.

Zdroj: Youtube

Základní pilíře hry zůstanou zachovány. Opět bude velkou roli hrát kopání tunelů, stavba budov a také souboje s využitím bohatého zbraňového arzenálu. Studio láká také na zatím neodhalené novinky, které mají přinést ještě více možností do hry.

Datum vydání Terraria: Otherworld zůstává zatím tajností. Mohli bychom se ale dočkat někdy tento rok. Zatím tvůrci pracují na počítačové verzi pro systémy Windows a Mac. Přemýšlí také nad vydáním hry pro konzole Xbox One a PlayStation 4. Po vzoru první hry by se časem novinka mohla dostat také na mobilní zařízení.

Grunex.com