Nový počítač Y710 Cube, který na trh uvádí Lenovo, je skvělým příkladem, že tradiční desktop můžete chytře inovovat a zlepšit jeho využití. Hráči, co velmi často cestují, to mají jasné. Musí si koupit herní notebook, nebo si dávat dlouhé herní pauzy. Pokud ale chcete jenom občas zajít na LAN party či přenést počítač do jiné místnosti, tak jednoduše není moudré kupovat notebook. Právě pro vás má Lenovo nový stroj.

Hlavním lákadlem Y710 Cube jsou zkrátka jeho kompaktní rozměry. Navíc disponuje úchopem na vrchní části, takže si přímo říká o občasný výlet mimo vaše herní doupě. Stačí odpojit pár kabelů, vzít počítač jako nákupní tašku a vydat se třeba do obývacího pokoje k metrové televizi nebo ke kamarádovi. Získáte tak přenosný herní stroj, aniž byste museli obětovat početné výhody desktopu.

Přenosný počítač Lenovo Y710 Cube.Zdroj: archiv Grunex.comNa poměry desktopů nízká váha (startující nad 7 kilogramy podle konfigurace) a držák ještě nedělají kompletní přenosný stroj. Na horní přední straně najdete dvojici rychlých USB 3.0 a konektory pro headset. K Wi-Fi se připojíte skrze ověřenou gigabitovou síťovku od Killer, takže odpadá další kabel, se kterým si pře přenášení dělat starosti. Lenovo navíc do počítače zabudovalo přijímač pro Xbox One gamepad, hraní u televize díky tomu může být stejně pohodlné jako na konzoli. Samozřejmě s hezčí grafickou stránkou.

Díky stylovému designu může klidně počítač zůstat v obývacím pokoji delší dobu a oživit prostor v okolí televize. Ruku v ruce s designem jde chlazení. Výkonný procesor a grafická karta snadno vyprodukují spoustu tepla. Všechny strany s výjimkou přední proto slouží k chlazení. Design zajišťuje, že všechny otvory pro proudění vzduchu působí jako nedílná součást celého stroje.

Přenosný počítač Lenovo Y710 Cube.Zdroj: archiv Grunex.comPočítač Lenovo Y710 Cube by si možná zasloužil samostatnou kategorii vedle desktopů a notebooků. Jak sami můžete vidět, nabízí toho mnohem více než tradiční desktop. Zároveň mu samozřejmě není možné říkat notebook.

S počítačem s sebou budete nosit také hromadu výkonu. Záleží, jakou konfiguraci si vyberete. Ta nejvyšší nabídne Intel Core i7 z rodiny Skylake v kombinaci s grafickou kartou GeForce GTX 1080 a 32 GB operační paměti typu DDR4. Prostor pro ukládání dat (a her samozřejmě) zajistí kombinace rychlého SSD a tradičního disku s velkou kapacitou. Opět záleží na vámi zvolené konfiguraci. Vyberte si tu svoji ZDE.

Grunex.com