Na dotaz, zda budou hrát stále prominentní roli Darkspawni jako v prvním dílu, odpověděl, že patří do univerza Dragon Age, takže se i v budoucích hrách objeví. "Neznamená to ale, že budou mít ústřední roli," doplnil. Mnohem spíš bude mít v Dragon Age 3 hlavní roli válka mezi mágy a náboženským uskupením, které je mělo hlídat.

Také reagoval na přímý dotaz, zda bude konečně uzavřena dějová linka s Morrigan z prvního dílu: "Zcela určitě." Kromě toho by se měli hráči dozvědět také, jak je to s Flemeth. "Možná ne úplně všechno, ale spoustu odpovědí hráči dostanou." Důležitou roli ve třetím díle budou mít také Grey Wardeni. "V Dragon Age 2 měli Grey Wardeni něco za lubem a vy zjistíte, co to bylo," řekl David Gaider.

Rozhodně nemají hráči v Dragon Age 3 čekat hratelného Wardena z prvního dílu nebo Hawkea z druhého, což ovšem neznamená, že se ve trojce neobjeví. "Zda ale ve hře budou, záleží na tom, jak se nám podaří importovat jejich postavy přímo do hry," zmínil Gaider. Problém totiž je, že hráči si vytvořili své postavy a může být složité jejich vizuální podobu importovat přímo do třetího dílu.

Gaider také naznačil, že by se hra nemusela odehrávat pouze v Orlais, ale i v dalších částech Thedasu jako v Tevinteru: "Chceme, aby bylo prostředí co nejvariabilnější, což znamená, že se hráč podívá do spoust míst Thedasu."

David Gaider víceméně také potvrdil, že v Dragon Age 3 bude multiplayer, ale jeho hraní by nemělo mít příliš vliv na hru jednoho hráče. "Půjde spíše o kooperativní multiplayer ve stylu Baldur's Gate, ten je naší inspirací. Ale na víc informací si budete muset počkat," přiblížil David Gaider.

V ani jednom minulém díle hra pro více hráčů nebyla a soustředily se pouze na výpravný fantasy příběh, který hráč mohl ovlivnit svými činy a způsob, jakým hrál, se podesal na osudech celého světa. Oba dosavadní díly série Dragon Age můžete zakoupit ZDE.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.