Assassin's Creed: Rogue vyšlo pro starou generaci konzolí - Xbox 360 a PlayStation 3 - už na podzim minulého roku, nyní se konečně dočkávají také hráči na počítačích. Jádro hry je Assassin's Creed hra se vším všudy, ovšem hlavní hrdina doznal největší změny.

Shay Patrick Cormack patřil mezi asasínské bratrstvo, kvůli jejich praktikám se ale rozhodne přidat do řádu templářů. Dřívější spojenci v podobě tichých zabijáků se tak v nové hře stávají úhlavními nepřáteli.

Zdroj: Youtube

Změna hrdiny s sebou přináší také spoustu dalších změn. Nepřátelé už nejsou jenom jednotky vojáků, ale také nebezpeční asasíni, jenž útočí nejčastěji ze zálohy. Proto se Shay musí mít stále na pozoru a využívat v boji nové zbraně.

Děj Assassin's Creed: Rogue je zasazen do poloviny 18. století do doby, kdy probíhá Sedmiletá válka na území Severní Ameriky.

V kůži hlavního hrdiny se podíváme do věrně zpracovaného dobového New Yorku, Apalačského údolí či ledového Atlantiku. Ve hře opět nechybí vlastní loď, posádka a námořní dobrodružství.

Grunex.com