PlayStation Now funguje podobně jako další služby tohoto druhu. Za měsíční poplatek dostanete přístup ke hrám, které po spuštění běží na serverech Sony a k vám do zařízení (počítač nebo PlayStation 4) je poslán pouze výsledný obraz. Nemusíte tak hru stahovat, instalovat a v případě PC není třeba ani výkon pro její spuštění.

Rozšíření služby Now o PlayStation 4 je zvlášť pro počítačové hráče velká a příjemná novinka. Mohla by jim přinést populární exkluzivní hry, jako Uncharted 4, Bloodborne, Driveclub a celou řadu dalších. Zatím si je možné zahrát exkluzivity z předchozí generace PlayStation.

Zdroj: Youtube

Skrze PS Now si tak lze zahrát první tři díly série Uncharted, The Last of Us, God of War a celou řadu dalších her. Celkem jich je skoro 500. Aktuální knihovnu her můžete nalézt na oficiálním webu - ZDE.

PlayStation Now oficiálně není v České republice zatím dostupné. Sony ale už v minulosti slíbilo expanzi na další trhy. Ve Velké Británii stoji měsíční předplatné 13 liber, což je v přepočtu asi 400 korun.

Grunex.com