Skoro to už začíná vypadat, že počítačová verze megahitu Grand Theft Auto 5 nikdy nevyjde. Zatímco ty pro konzole Xbox 360 a PlayStation 3 dorazily už na konci roku 2013 a minulý rok na podzim se k nim připojily také verze pro konzole Xbox One a PlayStation 4, ta počítačová stále chybí.

Tvůrci z Rockstar Games nejdříve slibovali vydání pro počítače koncem roku 2014. Nakonec hru ale odsunuli na letošní leden, a následně až na 24. března. Když už si hráči mysleli, že si v březnu konečně zahrají, je tu další změna. Nové datum vydání zní 14. dubna. Můžeme maximálně doufat, že tentokrát tvůrci slovo dodrží.

Poslední odklad je prý z důsledku vyladění všech částí hry a odstranění posledních chyb, aby se hráčům dostalo bezproblémového zážitku. Studio také na blogu uvedlo, že chápe zklamání a věří, že dlouhé čekání bude nakonec stát za to.

Zdroj: Youtube

Odhaleno bylo také datum, kdy bude dostupný zajímavě vyhlížející režim Heists pro online část hry. Až čtyřem hráčům nabídne možnost postupně naplánovat a provést všemožné loupeže, kde bude třeba opatrné plánování a také bezchybné provedení.

Pro konzolové verze bude Heists dostupné 10. března. Ta počítačová by tento režim měla obsahovat hned při vydání.

Grand Theft Auto 5 se zatím prodalo 45 milionů kusů a jedná se nejúspěšnější titul v sérii a také o jednu z nejúspěšnějších her vůbec.

Grunex.com