Váš hrdina hned první den v nové práci upadne do bezvědomí. Po probuzení zjišťuje, že je vybaven mocným bojovým exoskeletem a okolí se hemží nebezpečím, od robotů až po „šílené" bývalé kolegy.

Příběh je ve hře spíše jako doplněk a propracované souboje představují to hlavní. Po herní stránce může novinka připomínat třeba sérii Dark Souls, hlavně díky zmiňovaným soubojům na blízko.

Ve hře nechybí prvky z her na hrdiny a postupně si tak vaši postavu budete vylepšovat pomocí nových modulů. Nesmí chybět ani systém výroby předmětů. Stačí pečlivě sbírat součástky a můžete si vytvořit novou zbraň či část brnění.

Vývojáři The Surge myslí také na majitele výkonnější konzole PlayStation 4 Pro. Připravují zdarma dostupnou aktualizaci, která nabídne možnost hrát ve vysokém 4K rozlišení a aktivovat HDR pro lepší barevný rozsah.

Zdroj: Youtube

Ačkoliv má The Surge na svědomí zatím málo známé studio, tak si hra z recenzí odnáší poměrně vysoká hodnocení (hlavně 8/10 a 7/10). Zahraniční web Polygon dokonce novinku označil za jedno z největších překvapení letošního roku.

The Surge vyšlo pro počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Grunex.com