Na konferenci GameStopu v Texasu totiž mluvil o příchodu nové herní konzole Wii U dne 18. listopadu. Někdo jako on by to přitom měl vědět velmi dobře, protože pro Wii U vyrábí příslušenství (například ke hře Epic Mickey 2), které ze dne na den nepřichystá.

Osobní účastník konference na Kotaku dosvědčil, že PDP tam skutečně "slíbili dostupnost jejich produktů ještě před startem Wii U 18. listopadu". Když to řečník pronesl, prý mu to brzy docvaklo a snažil se rychle obrátit list.

Nic na tom už nezvrátí pozdější dementi firmy, která prý o datu nemá ani tušení a proto ani nic vyzradit nemohla. Každopádně neděle většinou bývá dnem, kdy Nintendo obvykle uvádí nové konzole, což přidává na pravděpodobnosti této spekulace.

Od nové konzole Wii U se nečeká taková "revoluce" jako u staršího bratříčka Wii, ale přesto má přinést velmi zajímavé novinky. Jednou z největších má být ovladač s vlastním displejem, na kterém budete moci pokračovat v hraní, pokud vám někdo vypne televizi nebo bude sloužit jako doplněk při hraní her.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.