Dirigentský tým ČF povede už v páté sezoně Jiří Bělohlávek, který připraví celkem osm programů. Dva programy bude dirigovat Semjon Byčkov, nový umělecký ředitel Čajkovského projektu, který obnáší nahrávání všech Čajkovského symfonií pro firmu Decca. „Byčkov je vynikající hudebník a velmi náročný dirigent. Jeho přínos pro orchestr je nesporný, protože je velmi náročný a současně inspirativní, takže jsem rád, že se ujal Čajkovského projektu," řekl šéfdirigent ČF Bělohlávek.

Po jednom programu připraví dirigenti Jakub Hrůša, Američan David Robertson, Fin Sakari Oramo, Rakušan Manfred Honeck, Francouz Stéphane Den?ve a Američan David Zinman. V rámci sobotního abonentního cyklu Objevy se ve 121. sezoně představí Venezuelan Manuel López-Gómez, Němec Michael Sanderling, Australan Daniel Smith a Američan Joshua Weilerstein.

Pro sezonu 2016/2017 získala ČF ze sólistů například Joshuu Bella, který se představí v Čajkovského houslovém koncertu, a Nikolaje Znaidera, který zahraje s ČF Mozartův Pátý houslový koncert. Mezi klavíristy jsou nejvíce zastoupeni francouzští umělci Jean-Yves Thibaudet, Pierre-Laurent Aimard a sestry Katia a Marielle Lab?quovy. Z domácích umělců zahrají hornista Radek Baborák, houslista Jan Mráček, harfistka Jana Boušková a pěvci Adam Plachetka, Pavel Černoch a Jan Martiník.

Nadále se bude rozvíjet vzdělávací činnost ČF. Oproti 250 akcím pro 40.000 návštěvníků v jubilejní 120. sezoně je na novou sezonu naplánováno 400 akcí pro 55.000 návštěvníků, což v celkovém počtu akcí představuje dvojnásobný nárůst oproti 119. sezoně.

Na pódiích mimo Českou republiku vystoupí ČF v příští sezoně celkem sedmadvacetkrát v devíti zemích.

Abonentní cykly a vstupenky na mimořádné, edukační a adventní koncerty budou v prodeji od 25. dubna. Závěrečný koncert nynější 120. sezony se uskuteční 22. června pod širým nebem na Hradčanském náměstí v Praze. Více informací se nachází na www.ceskafilharmonie.cz.