Navštívilo ho 224 posluchačů a ve festivalových kasičkách se tentokrát díky dobrovolnému vstupnému sešlo 15.436 korun. Po osmi koncertech se tak celková částka vybraného vstupného vyšplhala ke 141 tisícům korun, koncerty si přišlo poslechnout už přes 2200 lidí. Letní podvečery klasické hudby pořádá již jedenáctým rokem Agentura pro rozvoj Broumovska.

POPRVÉ V POLICI

V pořadí osmým letošním koncertem zavítal festival poprvé ve své historii do Police nad Metují, a to z důvodu špatného stavu heřmánkovického a šonovského kostela, kde musely být koncerty pro letošek zrušeny. V polickém kostele Nanebevzetí Panny Marie tak díky tomu mohlo vystoupit Trio Arundo spolu s hráčem na basetový roh Karlem Dohnalem. Fagotista Václav Vo-nášek, klarinetista Jan Mach a hobojista Jan Souček představili posluchačům Golber-govské variace Johanna Sebastiana Bacha v úpravě Vác-lava Vonáška pro hoboj, klarinet, basetový roh a fagot.

„Dnes se hrálo výborně, protože přišlo strašně lidí, vůbec jsme to nečekali – bylo úplně plno. Máte to tady dobře obstarané, že přijdou lidi a mají rádi tuto muziku. Hrálo se krásně, a to všechno dělá samozřejmě publikum i místo. A nehráli jsme tady poprvé – na festivalu jsme vystupovali už před pěti lety v Šonově," sdělil klarinetista Jan Mach.

(ost)