Novinkou je skutečnost, že se uskuteční od středy do soboty. Dosavadní ročníky začínaly ve čtvrtek a končily v neděli.

Podle ředitelky festivalu Zlaty Holušové jsou pro změnu termínu hned dva zásadní důvody. Jedním je to, že nedělní program s ohledem na návrat domů hodně návštěvníků vynechává. „Navíc s ohledem na kvalitu programu budeme mít mnohem větší šanci získat velkou hvězdu na středu než na sobotu či neděli," doplnila Holušová.

Letos poprvé pořadatelé nezveřejnili návštěvnost. Ta loňská se pohybovala okolo 43.000 lidí. Celkem letos festival nabídl rekordních 20 scén a 350 programových bodů. Vystoupilo 1600 hudebníků, divadelníků, řečníků i členů uměleckých týmů. K hlavním hudebním hvězdám patřili legenda taneční hudby Underworld a britský písničkář Passenger.

První jména programu na rok 2017 ještě známa nejsou. Známé jsou naopak ceny prvních vstupenek. V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 1690 korun.

„K dispozici je limitovaná edice 4000 kusů. Předprodej probíhá na webových stránkách Colours of Ostrava – www.colours.cz. Zde si také zájemci mohou již nyní koupit ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan," uvedl mluvčí hudební přehlídky Jiří Sedlák.