Festival zahájí speciální dvojkoncert Františka Nedvěda a Xindla X. František zde předčasně oslaví své 70. narozeniny. Publiku zahraje své největší hity z 80. let, které vytvořil společně se svým bratrem Janem, ale i novější známé písně. Ondřej Ládek alias Xindl X mimo hity Anděl, V blbým věku nebo Cudzinka v tvojej zemi, určitě představí i některé písně z nové desky Kvadratura záchranného kruhu.

Nebude chybět ani táborák 

Sobotní festivalový den bude mít na programu vystoupení Ivana Mládka s Banjo Bandem, Z mladší generace se na podiu objeví nadějný mladý písničkář Thom Artway a objev letošního podzimu – David Stypka. Muzikanti ze seskupení Neřež, kolem Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského, zahrají nejslavnější písně tehdejších Nerez s doprovodným zpěvem slovenské zpěvačky Katky Koščové.

„Většinu vystupujících můžeme zaškatulkovat mezi písničkáře a mnozí z nás si některé jejich písně pamatují třeba i ze zpěvníků, když se je doma učili zpívat nebo hrát na kytaru. A tak nebude chybět táborák s tradičním opékáním špekáčků, u kterého si budou moci návštěvníci zavzpomínat a ti odvážnější i zazpívat." Vysvětluje za organizátory Nikol Poselová, ředitelka festivalu.

Pro návštěvníky bude přichystáno stanové městečko

Kromě špekáčků festival divákům nabídne nepřeberné množství kvalitního jídla a pití. Novinkou se stane zavedení takzvaného „dětského cateringu", který by měl nabídnout zdravé a chutné stravování dětí na kulturních akcích.

Pro návštěvníky bude připraveno stanové městečko. Jelikož se očekává značná účast rodin s dětmi, nebude chybět ani dětský koutek s hlídáním, odpočinková a klidová zóna pro střední generaci a seniory. Zdá se, že festival Slunovrat prozáří nejen první letní dny, ale také písničkářskou duši každého z nás.

Akce je limitovaná 

Speciální limitovanou edici 1000 ks dvoudenních vstupenek na Slunovrat lze zakoupit od pondělí 14. listopadu 2016 za zaváděcí cenu 490,- Kč. Akce je limitovaná, proto neváhejte a pořiďte svým nejbližším originální vánoční dárek.

Vstupenky zakoupíte exkluzivně v předprodejní síti www.ticketstream.cz a na pobočkách cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO-tour. Více informací se dozvíte na webových stránkách festivalu www.slunovratfest.cz a také na oficiálním Facebooku akce https://www.facebook.com/slunovratfest/