Hudební večer v Divadle Lubomíra Lipského začíná v 19 hodin. Vstupenky v předprodeji stojí 290 korun, na místě budou o čtyřicet korun dražší. O koncert je velký zájem, k dispozici je několik posledních lístků.

„Fanoušci Františka Nedvěda uslyší průřez jeho tvorbou. Nebudou chybět ani hity jako Stánky, Kočovní herci, Svatební, Kroužek a mnoho dalších. Vstupenky se prodávají velice dobře, zbývá jich momentálně asi devatenáct, z toho většina na balkon. Zájem je stejně velký jako o koncert bratra Jana Nedvěda, který se v Pelhřimově uskutečnil loni před Vánocemi a byl vyprodaný," uvedla včera za pořadatele Vlasta Vlčková. Informace o vstupenkách najdete na webu www.kulturape.cz.

František Nedvěd své fanoušky z Vysočiny potěší i v dalších měsících. V březnu má naplánované vystoupení v Třešti a v dubnu ve Žďáru nad Sázavou a v Jemnici. Více informací o termínech koncertů je na webu www.frantisek-nedved.cz.

František Nedvěd je stejně jako jeho bratr Jan jedním z nejvýznamnějších osobností české country, folku a trampské písně. Původně začínal s beatem, nakonec žánr změnil. Působil v kapelách Toronto, Spirituál Kvintet, Brontosauři (původně Toronto) a Příbuzní.

S přestávkami vystupoval také společně se svým bratrem, před několika lety nahráli album Souhvězdí jisker. Františka Nedvěda nyní doprovází kapela Tiebreak, někdy i jeho syn Vojta.

Zuzana Musilová