Legendární britský zpěvák George Michael vydá po dlouhých deseti letech nové album. Jeho deska "Symphonica" se na trhu objeví již v březnu.

Jak již název naznačuje, nepůjde o klasické studiové album, ale o desku, která je jakousi vzpomínkou na stejnojmenné veleúspěšné turné, které George Michael absolvoval v letech 2011 a 2012. O produkci desky se postaral sám interpret, a to za velké pomoci legendárního Phila Ramona, který producentsky dohlížel i na úspěšná alba Roda Stewarta, Paula McCartneyho, Eltona Johna nebo Boba Dylana.

Deska "Symphonica" se na trhu objeví 17. března hned v několika formátech. Základní verze nabídne celkem čtrnáct písní, které bude možné zakoupit i digitálně, deluxe edice ve formě vázané knihy bude obsahovat tři skladby navíc. Překvapením je vydání na audio Blu-Ray, které slibuje ten nejčistější možný zvuk.

Album slibuje celou řadu hudebních lahůdek, mezi kterými nechybí i několik naprosto unikátních coververzí. Půjde například o legendární "The First Time Ever I Saw Your Face" od Ewana MacColla., fenomenální podání "Idol" z repertoáru Eltona Johna či dech beroucí verzi písně "Let Her Down Easy" původně od Terence Trent D'Arbyho. Poslední zmiňovaná byla vybrána za pilotní singl celé desky a již brzy se rozezní z rádiového éteru.

U příležitosti vydání alba "Symphonica" si George Michael přichystal i jedno velké překvapení. Po určitou dobu nabízí z desky k bezplatnému stažení skladbu "Praying For Time", odkaz zavěsil například i na svůj oficiální web www.georgemichael.com.

George Michael je jedním z nejúspěšnějších britských interpretů. Během dosavadní kariéry (ať už v rámci milovaného dua Wham!, tak i na sólové dráze) prodal více než 120 miliónů desek a stal se ikonou a inspirací pro mnohé jeho mladší kolegy jako Beyoncé, Adele nebo Justina Timberlakea, kteří George Michaela uvádějí jako jednoho ze svých hudebních vzorů…