„Rozhodně splnil, byla jsem mile překvapená, kolik muzikantů na konkurz dorazilo a jak byli připravení. Měli jsme opravdu z čeho vybírat a z konečné sestavy nové kapely mám velkou radost. Jsou to velmi zajímavý mladí lidé a výborní muzikanti," říká zpěvačka.

Chtěla byste mít v kapele i ženy?
Kdysi jsem snila o čistě holčičí kapele, ale najít opravdu talentované muzikantky je dost těžké. Výjimkou je ale rozhodně moje nová bubenice. Je úžasně talentovaná a má drive. Hned když jsem ji slyšela na konkurzu hrát, tak jsem věděla, že je to ono. Rozhodně nemám nic proti ženským v kapele, naopak ukázat pánům, že i holky umí hrát tvrdší muziku…

Co by se teď mělo dít dál – v jakém časovém horizontu kapelu sestavíte a jaké budou vaše první kroky a úkoly?
Upřímně, kapela rozhodně neusne na vavřínech, už teď se zavíráme do zkušebny a začínáme zkoušet. Čeká nás Sázavafest, který je už za čtrnáct dní. A bude pro nás tou pravou zkouškou.

A co váš repertoár – bude ryze autorský, nebo budete zpočátku skladby přebírat ze zahraničních databází?
Ze začátku si budeme vypůjčovat zahraniční repertoár v kombinaci s věcmi z mého prvního CD. Zahrajeme věci, které máme rádi, a líbí se nám. Ale budeme se snažit co nejdříve poskládat vlastní materiál a koncertovat čistě s ním.

Vy sama máte autorské nutkání? A předpokládám, že zůstáváte věrná rocku… Je to poloha, která je vám stále nejbližší?
Ano, zůstávám věrná rocku a tvrdší muzice. Vím, že sem patřím, a nikam jinam. Není nic lepšího než hrát s kapelou na podiu, užívat si to a rozdávat radost z dobré muziky. Autorsky bych se ráda podílela, skládám spíše klavírové pomalejší balady a ráda mluvím do aranží a melodických linek.

Od skončení SuperStar jste si vyzkoušela muzikál, nahrála debutovou desku. Co vám všechny ty události daly? Co jste třeba díky nim o sobě zjistila?
Musím říct, že za poslední rok jsem musela velmi rychle dospět a poučit se z vlastních chyb. Konečně jsem se našla a vím, co chci. Všechny dosavadní zkušenosti, ať už ty dobré, či ty špatné byly pro mě nesmírně důležité a jsem za ně ráda. Čeká mě velká spousta práce, především na sobě. Ale největší radost mám z toho, že jsem dostala příležitost růst v tom, co mě nejvíce baví.

(gk)