První samostatné album Vondráčkové vydal Supraphon v roce 1970 pod názvem Ostrov Heleny Vondráčkové, zatím poslední studiové album s názvem Touhy nazpívala před čtyřmi lety.

Na albu se sešla řada zajímavých písní

„Tento projekt se liší od těch minulých nejen prací s novými lidmi, ale celým systémem natáčení než na jaký jsem byla zvyklá. Nebojím se říci, že jsem z počátku měla jisté pochybnosti, jak všechno dopadne, ale v průběhu natáčení se obavy rozplynuly. Byla to velmi příjemná spolupráce nás všech, nejen běžná rutina. Jsem šťastná, že se na albu sešlo tolik zajímavých písní, pro mne nejen pěvecky, ale i výrazově náročných. Mají velmi intimní charakter a já jsem v nich našla své životní prožitky," uvedla Vondráčková.

Třemi skladbami přsipěl jazzový muzikant 

Hudební produkci a dvě skladby (Pianista, Holubice v pasáži) obstaral Armin Effenberger, vydatně se podílející například na loňském návratu skupiny Oceán. Za několika skladbami včetně většiny textů stojí Jan Dvořák známý především spoluprací s Petrem Mukem.

Třemi skladbami přispěl jazzový muzikant a skladatel Matej Benko, který předloni zaujal autorským albem Planety. Po jedné písni dodali tradiční Vondráčkové autoři Ondřej Gregor Brzobohatý a Václav Kopta. Finále alba Já s tebou hlavu ztrácím skladbou zajistili Ondřej Soukup s Gabrielou Osvaldovou.

Jde o její první vinyl po dvaceti letech 

Vondráčková má na svém kontě více než 80 sólových alb a téměř dvacet filmových, televizních a muzikálových rolí. Loni vydala v limitované edici v polovině září své album Vodopád z roku 2000 na vinylové desce.

Je to její první vinyl po 20 letech. Mimo jiné obsahuje hit Dlouhá noc, jehož autorem je Michal David. V současné době se připravuje na plzeňskou inscenaci muzikálu Cats skladatele Andrew Lloyd Webbera.

Čtěte také: S Morriconem v únoru v Praze vystoupí zpěvačka Dulce Pontesová